148 Hour Docs in volle gang!

Vijf teams gaan de strijd met elkaar aan om binnen 148 uur een complete documentaire te maken.

Afgelopen vrijdag is de eerste editie van 148 Hour Docs van start gegaan. Vijf teams woonden de kick-off bij en zijn inmiddels al zo’n 85 uur aan de slag. Aanstaande donderdagavond moeten alle films binnen zijn bij de organisatie.

148 Hour Docs

Het 48 Hour Film Project is inmiddels wereldwijd een bekend fenomeen. Binnen 48 uur moet met man en macht een complete fictiefilm worden afgeleverd. Omdat de 48 Hour-agenda in Nederland al overvol is én omdat het documentaire-genre een ondergeschoven kindje is, presenteert CineSud nu 148 Hour Docs. Aangemelde teams worden uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 10 minuten af te leveren. Deze documentaires gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Euregion Film Festival.

Coaching en feedback

Maar dat is niet alles. Om extra waarde voor de deelnemers te creëren blijft het niet bij een wereldpremière op het internationale filmfestival. De teams krijgen ook een gratis toegangspas tot de tweedaagse DocCampus, waarin ervaren professionals twee dagen lang masterclasses en coaching geven over aan documentaire gerelateerde onderwerpen. Dit jaar zijn Nathalie Crum en Joost Seelen de coaches. Joost Seelen zal ook alle inzendingen aandachtig bekijken en op de tweede dag van de DocCampus van feedback voorzien. De deelnemers zijn verder uitgenodigd voor de rest van het Euregion Film Festival en hun documentaires worden ook vertoond op andere podia in de provincie.

Andere content