148 Hour Docs

Het 48 Hour Film Project is inmiddels wereldwijd een bekend fenomeen. Binnen 48 uur moet met man en macht een complete fictiefilm worden afgeleverd. Omdat de 48 Hour-agenda in Nederland al overvol is én omdat het documentaire-genre een ondergeschoven kindje is, presenteert CineSud nu voor de tweede keer 148 Hour Docs. Aangemelde teams worden uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 10 minuten af te leveren. Deze documentaires gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Limburg Film Festival, worden uitgezonden op L1 en de beste docu wint een geldprijs.
Lid worden

Maak je eigen documentaire!

Filmmakers uit heel Nederland, België en Duitsland opgelet! In het weekend vóór het Limburg Film Festival 2019 gaat de eerste editie van 148 Hour Docs van start.

Binnen 148 uur worden jullie uitgedaagd om de beste documentaire te maken. De films gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Limburg Film Festival in het weekend van 11-13 januari 2019. Het startschot voor 148 Hours Docs wordt gegeven op vrijdag 4 januari in de ochtend (10.00 uur). Vervolgens heb je tot donderdag 10 januari in de middag (14.00 uur) om je film (digitaal) aan te leveren bij de organisatie.

Team krijgen gratis overnachtingen inclusief ontbijt aangeboden door de organisatie (zie onder ‘Voorwaarden en werkwijze’). Om ook na al het harde werk lekker en relaxed te kunnen genieten, krijgt elk team bovendien drie gratis passe-partouts voor het Limburg Film Festival 2019, krijgen alle crewleden gratis toegang tot een speciaal documentaire-programma waarin je film ook in première gaat en maak je bovendien kans op een geldprijs. Inschrijven kan onderaan deze pagina (vol = vol).

Kick-off

Vrijdag 4 januari 2019 | 10:00

Locatie: De Nieuwe Scene, Venlo

 

Drop-off

Donderdag 10 januari 2019 | 14:00

Locatie: het wereldwijde web

Première screenings

Weekend 12-13 januari 2019 | n.t.b.

Locatie: Limburg Film Festival

Wat kost het?

Deelname aan 148 Hour Docs staat open voor iedereen, jong of oud, ervaren of onervaren, professional of amateur. Deelname kost €75 (earlybird), €95 (regulier) en €120 (late). Je kunt je inschrijven als individu of als team. Elke inschrijving krijgt (een) gratis passe-partout(s) voor het Limburg Film Festival (één per teamlid, met een maximum van twee) en de gehele crew krijgt gratis toegang tot de première. De door de jury tot beste documentaire verkozen film wint daarbovenop €350 én een coachingstraject t.w.v. €500 voor een volgend project. Ook zal de film vertoond worden op L1 en op andere filmfestivals. Er kunnen maximaal 6 teams deelnemen aan 148 Hour Docs.

1

Uiteraard is elk team aanwezig bij de feestelijke première tijdens het Limburg Film Festival.

2

Ga gratis naar het Limburg Film Festival en breid je netwerk uit op hét film-event van Limburg.

3

De beste documentaire wint daarbovenop een geldprijs van €500,-, een coachingsprijs t.w.v. eveneens €500,- en wordt vertoond op verschillende festivals.

Voorwaarden en werkwijze

Teams trekken op het kick-off evenement een enveloppe met daarin een specifieke locatie (in de gemeente Venlo) die in de film moet verschijnen toegewezen. De opdracht is eenvoudig; maak een documentaire die betrekking heeft op de locatie of op personages die zich hier bevinden. De locatie is de hoofd arena waarbij uitstapjes wel zijn toegestaan. De drie beste documentaires worden uitgezonden via L1 TV. Hou er daarom rekening mee dat je documentaire niet promotioneel van aard mag zijn en geen reclame uitingen mag bevatten.

De organisatie stelt per team voor de nachten 4/5 en 5/6 een 4-persoons hotelkamer, inclusief ontbijt, beschikbaar in Hotel Wilhelmina in Venlo. Daar zijn ook ruimtes beschikbaar voor interviews, montage, enzovoorts.


Enkele belangrijke voorwaarden voor 148 Hour Docs:

 • De film wordt ontwikkeld, geproduceerd en afgewerkt enkel en alleen binnen de 148 uur die het project duurt;
 • Alleen op tijd ingeleverde films dingen mee in de competitie. Films worden digitaal ingeleverd via events@cinesud.nl uiterlijk op de daarvoor gestelde deadline;
 • De film moet volledig worden opgenomen in de gemeente Venlo;
 • Tijdens het kick-off evenement leveren de teams een ondertekende deelnameverklaring af;
 • Alle crewleden werken als vrijwilliger mee aan het project (d.w.z. niemand krijgt betaald voor zijn of haar werk);
 • In geval er gebruik wordt gemaakt van beeld of geluid van derden, dient de deelnemer ervoor te zorgen dat de rechten aantoonbaar gecleared zijn. Het gebruik van rechtenvrij (stock)materiaal wordt tot een minimum beperkt, daar de competitie het vervaardigen van originele producties stimuleert;
 • Deelnemer zorgt ervoor dat alle medewerkenden bekend zijn met vertoning op openbare festivals en openbare (digitale- of televisie-)kanalen en hiervoor toestemming verlenen;
 • De film mag maximaal 10 minuten duren, inclusief begin- en eindtitels. De minimale lengte is 7 minuten. Deelnemer is verplicht in de begin en eindtitels slates op te nemen (12s elk) van (de organisatie van) 148 Hour Docs. Deze worden vooraf aangeleverd.
 • Deelnemer levert de film voor de gestelde drop-off deadline digitaal aan in .MP4 formaat. Op de dag van de première wordt op een USB het materiaal aangeleverd zoals omschreven in ‘Protocol oplevering 148 Hour Docs’.
 • Deelnemer vrijwaart CineSud c.s. voor alle aanspraken van derden m.b.t. de film en garandeert dat het een eigen, origineel werk betreft;
 • Films moeten voldoen aan de algemeen geldende regels op gebied van fatsoen en redelijkheid: pornografie, discriminatie of laster bijvoorbeeld kunnen direct zorgen voor uitsluiting van de competitie;
 • Films mogen niet eerder worden vertoond dan de officiële première;
 • Om als official entry te worden gewaarmerkt, moet aan alle voorwaarden worden voldaan;
 • Na inschrijving via onderstaand inschrijfformulier dient het inschrijfgeld binnen maximaal twee weken te worden voldaan;
 • De aangeleverde films en documenten worden niet geretourneerd. Zowel de deelnemer als de organisatie mogen de film na de première verder verspreiden.

Downloads

Deelnameverklaring Protocol oplevering 148 Hour Docs

Meedoen?

Wij hebben er zin in, jij ook? Schrijf je dan nu in!

Let op: registreren kan alleen online tot 31 december 16.00 uur. Op de avond van de kick-off zelf is het niet meer mogelijk je in te schrijven.
Deelname kost €75 (earlybird), €95 (regulier) en €120 (late). Prijzen zijn excl. BTW. Je kunt je inschrijven als individu of als team.

 • Earlybird-deadline: 10 december 2018
 • Regular-deadline: 20 december 2018
 • Late-deadline: 31 december 2018, 16.00 uur

Na het versturen van onderstaand formulier krijg je een factuur toegestuurd, welke binnen twee weken dient te worden voldaan.

Indienen is niet meer mogelijk