148 Hour Docs

Het 48 Hour Film Project is inmiddels wereldwijd een bekend fenomeen. Binnen 48 uur moet met man en macht een complete fictiefilm worden afgeleverd. Omdat de 48 Hour-agenda in Nederland al overvol is én omdat het documentaire-genre een ondergeschoven kindje is, presenteert CineSud nu 148 Hour Docs. Aangemelde teams worden uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 10 minuten af te leveren. Deze documentaires gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Euregion Film Festival.
Lid worden

Maak je eigen documentaire!

Filmmakers uit heel Nederland, België en Duitsland opgelet! In het weekend vóór het Euregion Film Festival gaat de eerste editie van 148 Hour Docs van start.

Binnen 148 uur worden jullie uitgedaagd om de beste documentaire te maken. De films gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Euregion Film Festival in het weekend van 22-25 maart 2018. Dit betekent dat het startschot voor 148 Hours Docs wordt gegeven op vrijdagavond 9 maart om 20.00 uur. Vervolgens heb je tot donderdag 15 maart 23.59 uur om je film (digitaal) aan te leveren bij de organisatie.

Om na al het harde werk lekker en relaxed te kunnen genieten, krijgt elk team bovendien (maximaal) drie gratis passe-partouts voor het Euregion Film Festival 2018, krijgen alle crewleden gratis toegang tot een speciaal documentaire-programma en maak je bovendien kans op een prijs. Inschrijven kan onderaan deze pagina.

Kick-off

Vrijdag 9 maart 2018 | 20:00

Locatie: CineSud

 

Drop-off

Donderdag 15 maart 2018 | 23:59

Locatie: CineSud

Première screenings

Zaterdag 24 maart 2018 | avond

Locatie: Euregion Film Festival

Wat kost het?

Deelname aan 148 Hour Docs staat open voor iedereen, jong of oud, ervaren of onervaren, professional of amateur. Deelname kost €95 (earlybird), €129 (regulier) en €175 (late). Je kunt je inschrijven als individu of als team. Elke inschrijving krijgt (een) gratis passe-partout(s) voor het Euregion Film Festival (één per teamlid, met een maximum van drie) en gratis toegang tot het speciale documentaireprogramma van het festival, met onder meer een speciale masterclass en een feedback-sessie op de producties.

Leden van CineSud krijgen korting op de vermelde tarieven (tot 35%). Bovendien wordt je film vertoond op het festival en krijg je hiervoor vrijkaartjes. De door de jury tot beste documentaire verkozen film wint daarbovenop €250, een coachingstraject en zal ook nog op andere festivals worden vertoond. Er kunnen maximaal 12 teams deelnemen aan 148 Hour Docs.

1

Uiteraard is elk team aanwezig bij de feestelijke première tijdens het Euregion Film Festival.

2

Ga gratis naar het Euregion Film Festival en volg masterclasses en sessies speciaal voor documentairemakers.

3

De beste documentaire wint daarbovenop een geldprijs van €250,- en wordt vertoond op verschillende festivals.

Voorwaarden

Teams krijgen op het kick-off evenement een thema en een specifieke locatie (in Limburg, of indien uit een van de buurlanden een locatie in het betreffende land binnen de Euregio Maas-Rijn) die in de film moet verschijnen toegewezen.


Enkele belangrijke voorwaarden voor 148 Hour Docs:

 • De film wordt ontwikkeld, geproduceerd en afgewerkt enkel en alleen binnen de 148 uur die het project duurt;
 • Alleen op tijd ingeleverde films dingen mee in de competitie. Films worden digitaal ingeleverd via events@cinesud.nl uiterlijk op de daarvoor gestelde deadline;
 • De film moet volledig worden opgenomen in Limburg (of aangrenzende Euregio Maas-Rijn);
 • Tijdens het kick-off evenement leveren de teams een ondertekende deelnameverklaring af;
 • Alle crewleden werken als vrijwilliger mee aan het project (d.w.z. niemand krijgt betaald voor zijn of haar werk);
 • In geval er gebruik wordt gemaakt van beeld of geluid van derden, dient de deelnemer ervoor te zorgen dat de rechten aantoonbaar gecleared zijn. Het gebruik van rechtenvrij (stock)materiaal wordt tot een minimum beperkt, daar de competitie het vervaardigen van orginele producties stimuleert;
 • De film mag maximaal 10 minuten duren, inclusief begin- en eindtitels. Deelnemer is verplicht in de begin en eindtitels slates op te nemen (12s elk) van (de organisatie van) 148 Hour Docs. Deze worden vooraf aangeleverd.
 • Deelnemer levert de film voor de gestelde drop-off deadline digitaal aan in .MP4 formaat. Op de dag van de première wordt op een USB het materiaal aangeleverd zoals omschreven in ‘Protocol oplevering 148 Hour Docs’.
 • Deelnemer vrijwaart CineSud c.s. voor alle aanspraken van derden m.b.t. de film en garandeert dat het een eigen, origineel werk betreft;
 • Films moeten voldoen aan de algemeen geldende regels op gebied van fatsoen en redelijkheid: pornografie, discriminatie of laster bijvoorbeeld kunnen direct zorgen voor uitsluiting van de competitie;
 • Films mogen niet eerder worden vertoond dan de officiële première;
 • Om als official entry te worden gewaarmerkt, moet aan alle voorwaarden worden voldaan;
 • Na inschrijving via onderstaand inschrijfformulier dient het inschrijfgeld binnen maximaal twee weken te worden voldaan;
 • De aangeleverde films en documenten worden niet geretourneerd. Zowel de deelnemer als de organisatie mogen de film na de première verder verspreiden.

Downloads

Deelnameverklaring Protocol oplevering 148 Hour Docs

Meedoen?

Wij hebben er zin in, jij ook? Schrijf je dan nu in!

Let op: registreren kan alleen online tot 7 maart 17.00 uur. Op de avond van de kick-off zelf is het niet meer mogelijk je in te schrijven.
Deelname kost €95 (earlybird), €129 (regulier) en €175 (late). Je kunt je inschrijven als individu of als team.

 • Earlybird-deadline: 1 februari 2018
 • Regular-deadline: 22 februari 2018
 • Late-deadline: 8 maart 2018, 12.00 uur

Let op: Maak eerst een (gratis) account aan op CineSud en krijg korting vanaf 5% tot 35%!
Na het versturen van onderstaand formulier krijg je een factuur toegestuurd, welke binnen twee weken dient te worden voldaan.