8 Limburgse films in (voor)première tijdens SHIFT

Resultaten van het Limburg Film Fonds zichtbaar op 16 en 17 november in Lumière Cinema Maastricht.

16 en 17 november presenteert CineSud i.s.m. Lumière Cinema de vierde editie van het SHIFT Film Festival. Traditiegetrouw staat nieuw filmtalent van over de hele wereld centraal tijdens het festival, en dit jaar is er ook wel heel speciale aandacht voor de cinema van eigen boden: niet minder dan 8 Limburgse producties zien het levenslicht tijdens SHIFT Film Festival.

Limburg Film Fonds

Na ruim twee jaar zijn ook de eerste resultaten van het Limburg Film Fonds zichtbaar. De producties Tot Inkeer (Vincent Konings), Voor Galg en Rad (Paul Haans), Fucking Cola (Sophie van de Pol) en Soeverein (Remy Kooi) ontvingen in 2016 reeds steun vanuit het fonds, en beleven tijdens SHIFT speciale (voor)premières. Tot Inkeer en Voor Galg en Rad vertellen respectievelijk het verhaal van Limburgse legendes Sint Gerlachus en De Bokkenrijders en zijn in exclusieve voorpremière te zien. In Fucking Cola staat stotteren centraal en in Soeverein presenteert Limburg zich als soevereine staat met moeilijke bureaucratie.

CineSud Talent voorpremières

Ook gaan de drie CineSud Talent 2018 films in première. Na een intensief coachingstraject met coaching van onder meer Reinier Selen, Ben Sombogaart, Ben Verbong en Tanya Fallenius zijn op 16 november in een speciale voorpremière te zien: Wild (Jan Verdijk), Soeverein (Remy Kooi) en De Zalm & Jij (Raynor Arkenbout). Daarnaast wordt een nieuwe korte film van talent Guido Coppis vertoond in een speciale voorpremière (Belofte) en vertoont het festival Bronsttijd, waarin de Limburgse acteurs Jacqueline Trip en Maarten Brorens de hoofdrollen spelen.

Alle makers zijn tijdens het festival en bij hun vertoningen aanwezig voor een Q&A.

SHIFT Film Festival 2018: broed- en netwerkplaats

Het SHIFT Film Festival is dé plek in Limburg waar filmtalent van over de hele wereld samenkomt. Tijdens de twee dagen worden er niet alleen tientallen films vertoond, ook verzorgt SHIFT een tweedaags trainingsprogramma op internationaal niveau. Filmmakers uit onder meer Japan, Engeland, Oostenrijk, Nederland en onze buurlanden duiken op uitnodiging samen met regionale talenten in een programma vol coaching, workshops en netwerk-momenten. Hiermee wil SHIFT de productie en co-productie van makers en films met (internationale) potentie vergroten.

Het festival verwelkomt in totaal meer dan 50 nationale en internationale gasten – van filmmakers tot filmfondsen, filmfestivals en film commissions –, waarmee het voor nieuwe filmmakers en professionals een aantrekkelijke broed- en netwerkplaats wordt.

Ga naar het complete programma van SHIFT Film Festival 2018

Andere content