88 Hour Mobile

De bergfilm heeft filmmakers historisch gezien altijd uitgedaagd om innovatief omgegaan met de filmtechniek. Dit begon experimenteel, maar werd steeds toegankelijker voor filmmakers. De techniek om goede opnames te maken zit tegenwoordig bij iedereen in de broekzak, mobiele telefoons, actioncams en mini drones zijn hier mooie voorbeelden van! We kunnen tegenwording overal en altijd opnames maken, kunnen we er ook een goede film mee produceren? SHIFT en DMFF dagen jullie uit in het 88 uur project om deel te nemen aan deze ontdekkingsreis.
Lid worden

Maak je eigen mobile film!

Filmmakers uit heel Nederland, België en Duitsland opgelet! Tijdens het Dutch Mountain Film Festival gaat de eerste editie van 88 Hour Mobile van start. Schrijf je nu in via het formulier onder aan de pagina.

For an English invitation text to 88 Hour Mobile click here

Films maken was nog nooit ze eenvoudig als nu. Met je eigen smartphone, goedkope action-cam of tablet kun je technisch verbluffende beelden schieten. In aanloop naar het SHIFT Film Festival (16-17 november), dat volledig in het teken staat van shifts en innovaties op filmgebied, dagen we je tijdens het Dutch Mountain Film Festival uit om binnen 88 uur een film van maximaal 4 minuten te maken, met een of meerdere mobile devices. Via deze pagina kun je je aanmelden. De films gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het SHIFT Film Festival.

Op 2 november trappen we samen met het Dutch Mountatin Film Festival de eerste editie van 88 Hour Mobile Film af tijdens de kick-off (19.30 uur). Binnen 88 uur moet jij individueel of samen met vrienden of collega’s de beste mobile film maken. De films gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het SHIFT Film Festival 16-17 november 2018. Je levert je film (digitaal) in op dinsdag 6 november 12.00 uur. Om na al het harde werk lekker en relaxed te kunnen genieten, krijgt elk team vervolgens (maximaal) drie gratis passe-partouts voor het SHIFT Film Festival 2018 en maak je kans op de Award voor beste 88 Hour Mobile Film! Ook mag je na de kick-off meeting gratis naar de openingsavond van het Dutch Mouintan Film Festival én ben je welkom op de netwerkborrel.

Kick-off

Vrijdag 2 november 2018 | 19:30

Locatie: Royal Heerlen

 

Drop-off

Dinsdag 6 november 2018 | 12:00

Locatie: digitaal

Première screenings

Zaterdag 17 november 2018 | avond

Locatie: SHIFT Film Festival

Wat kost het?

Deelname aan 88 Hour Mobile Film staat open voor iedereen, jong of oud, ervaren of onervaren, professional of amateur. Deelname kost €30 (earlybird), €40 (regulier) en €60 (late). Je kunt je inschrijven als individu of als team. Elke inschrijving krijgt (een) gratis passe-partout(s) voor het SHIFT Film Festival (één per teamlid, met een maximum van drie). Bovendien gaat je film in première op het festival en krijg je hiervoor vrijkaartjes. De door de jury tot beste 88 Hour Mobile Film verkozen film wint een originele Award. Ook ben je van harte welkom op de openingsavond van het Dutch Mountain Film Festival op vrijdag 2 november. Er kunnen maximaal 12 teams deelnemen aan 88 Hour Mobile Film.

Programma

vrijdag 2 november, 19.30 uur: kick-off en mogelijkheid openingsavond DMFF te bezoeken (incl. netwerkborrel)
dinsdag 6 november, 12.00 uur: drop-off (digitaal inleveren van je film)
weekend 16/17 november: wereldpremière tijdens SHIFT Film Festival en mogelijkheid filmprogramma van het festival te bezoeken

1

Win de award!

2

Ga (met je team) naar het Dutch Mountain Film Festival én SHIFT Film Festival!

3

Feestelijke première, netwerk-borrels en meer.

Het thema is stad en natuur, in de breedste zin van het woord. Teams krijgen op de kick-off avond een prop mee die een rol moet spelen in de productie en zin waarmee ze rekening moeten houden. Deze zin kan letterlijk worden opgevat indien men ervoor kiest een fictieverhaal of voice-over te gebruiken. De zin mag echter ook als onderliggende gedachte mee worden genomen. Filmmakers zijn vrij om de film te schieten waar ze willen.


Enkele belangrijke voorwaarden voor 88 Hour Mobile:

 • De film wordt ontwikkeld, geproduceerd en afgewerkt enkel en alleen binnen de 88 uur die het project duurt;
 • De film wordt volledig opgenomen met een (of meerdere) mobile device(s). De post-productie mag via reguliere hard- en software plaatsvinden.
 • Alleen op tijd ingeleverde films dingen mee in de competitie. Films worden digitaal ingeleverd via events@cinesud.nl uiterlijk op de daarvoor gestelde deadline;
 • Tijdens het kick-off evenement leveren de teams een ondertekende deelnameverklaring af;
 • Alle crewleden werken als vrijwilliger mee aan het project (d.w.z. niemand krijgt betaald voor zijn of haar werk);
 • In geval er gebruik wordt gemaakt van beeld of geluid van derden, dient de deelnemer ervoor te zorgen dat de rechten aantoonbaar gecleared zijn. Het gebruik van rechtenvrij (stock)materiaal wordt tot een minimum beperkt, daar de competitie het vervaardigen van originele producties stimuleert;
 • De film mag maximaal 4 minuten duren, inclusief begin- en eindtitels. Deelnemer is verplicht in de begin en eindtitels slates op te nemen (12s elk) van (de organisatie van) 88 Hour Mobile. Deze worden vooraf aangeleverd.
 • Deelnemer levert de film voor de gestelde drop-off deadline digitaal aan in .MP4 formaat. Op de dag van de première wordt op een USB het materiaal aangeleverd zoals omschreven in ‘Protocol oplevering 88 Hour Mobile’.
 • Deelnemer vrijwaart CineSud c.s. voor alle aanspraken van derden m.b.t. de film en garandeert dat het een eigen, origineel werk betreft;
 • Films moeten voldoen aan de algemeen geldende regels op gebied van fatsoen en redelijkheid: pornografie, discriminatie of laster bijvoorbeeld kunnen direct zorgen voor uitsluiting van de competitie;
 • Films mogen niet eerder worden vertoond dan de officiële première;
 • Om als official entry te worden gewaarmerkt, moet aan alle voorwaarden worden voldaan;
 • De aangeleverde films en documenten worden niet geretourneerd. Zowel de deelnemer als de organisatie mogen de film na de première verder verspreiden.

Downloads

Deelnameverklaring Protocol oplevering 88 Hour Mobile

Meedoen?

Wij hebben er zin in, jij ook? Schrijf je dan nu in!

Let op: registreren kan alleen online tot 1 november 12.00 uur. Op de avond van de kick-off (2 november) zelf is het niet meer mogelijk je in te schrijven.

 • Earlybird-deadline: 30 september 2018, €30 inschrijfgeld
 • Regular-deadline: 16 oktober 2018, €40 inschrijfgeld
 • Late-deadline: 22 oktober 2018, 12.00 uur, €60 inschrijfgeld.

Let op: Maak eerst een (gratis) account aan op CineSud en krijg korting vanaf 5% tot 35%!
Na het versturen van onderstaand formulier krijg je een factuur toegestuurd, welke binnen twee weken dient te worden voldaan.
Wil je meedoen, maar kun je niet naar de kick-off komen? Stuur ons dan een mailtje via events@cinesud.nl.

Indienen is niet meer mogelijk