Amerikaanse prijs voor Sprokkelhout

Film van Lucas Camps blijft het goed doen.

Films uit Limburgse talentontwikkelingsinitiatieven blijven het goed doen in het nationale en internationale festivalcircuit. Eerdere successen waren onder meer De Smet, Mischa, All  There Is en Mijndert, maar ook Sprokkelhout – in 2016 gemaakt in het kader van het Masterplan Filmtalent Limburg – blijft scoren. De film won een prijs op een van de oudste festivals in de Verenigde Staten.

Sprokkelhout is een duister sprookje over manipulatie en gewetenswroeging gemaakt door de Limburgse regisseur Lucas Camps (Groen, Glimp). In een koud en donker bos is Hans hout aan het sprokkelen, wanneer hij wordt overvallen door een bezoek van de ongure Evert en Ria. Ze lijken niet echt contact met Hans te zoeken en beginnen ook hout te sprokkelen. Dat ze niet de beste sprokkelaars blijken te zijn is zwak uitgedrukt. Getroffen door medelijden, biedt Hans wat hout van zijn stapel aan. Gretig gaan Evert en Ria daar op in, maar wanneer ze al snel veel meer blijken te pakken dan Hans voor ogen had, komt hij erachter dat hij nog een lange weg te gaan heeft om van ze af te komen.

Platinum Remi Award

Sinds de première van de film in het najaar van 2016 heeft de film al tientallen festivals bereikt, waaronder Imagine Film Festival, het Nederlands Film Festival, Brussels Short Film Festival en het Oscar qualifying Gijon International Film Festival. De zegetocht leverde al veel nominaties op, maar heeft nu ook tot een prijs geleid. Tijdens het Worldfest Houston won de film een Platinum Remi Award in de category Short dark comedy.

Andere content