At Midnight Plays a Dance-Tune geselecteerd voor IDFA

Film van Roy Seerden in studentencompetitie.

At Midnight Plays a Dance-Tune van de uit Sittard-Geleen afkomstige Roy Seerden is geselecteerd voor het prestigieuze International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De experimentele documentaire, die mede tot stand kwam met steun van CineSud, draait in studentencompetitie.

At Midnight Plays a Dance-Tune

Als de moeder van filmmaker Roy Seerden overlijdt, gaan alle remmen los. Seks, drugs, nachtelijke omzwervingen: het leven als een samengebalde brok energie, verdriet en onthechting. Tegelijkertijd dringt de herinnering aan Antoine zich op, de zonderlinge buurman uit zijn jeugd. Antoine de onaangepaste, die uiteindelijk uit zijn huis werd gezet en op straat belandde.

At Midnight Plays a Dance-Tune is een documentaire van de uit Sittard-Geleen afkomstige Roy Seerden. De film kwam mede tot stand met steun van CineSud en BNN/VARA.

IDFA

IDFA is een van de meest prestigieuze documentaire-festivals van de wereld. Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie.

De studentencompetitie presenteert de filmmakers van morgen: met een frisse blik op de wereld en op filmmaken. Allemaal gaan ze op zoek naar een cinematografische handtekening. In de IDFA Competition for Student Documentary kijkt de jongste generatie dit jaar nadrukkelijk over grenzen, is eigenzinnig en streeft auteurschap na.

Andere content