AVRO/TROS en Pieter Kuijpers verbinden zich aan El Rey

Pieter Kuijpers en Elbe Stevens maken serie gebaseerd op
boek El Rey, van Jager tot Prooi.

De dramaserie El Rey, naar het gelijknamige boek van Hans Goossen en Theo Sniekers, is weer een stapje dichterbij realisering, zo meldt De Limburger. De omroepen AVRO/TROS hebben zich aan het project verbonden. Eerder werd het project, op initiatief van Media Groep Limburg en producent Elbe Stevens, al verder doorontwikkeld door Raoul Heertje, tekstschrijver en stand-upcomedian, die drie treatments afleverde voor de miniserie. Nu heeft ook Pieter Kuijpers zich aan het project gecommitteerd. De AVRO/TROS en NPO hebben Heertje gevraagd het script voor drie afleveringen te vervolmaken.

Jos van Rey

Kuijpers: “De combinatie van het waargebeurde verhaal, de gedegen onderzoeksjournalistiek van De Limburger, de humoristische kijk op de wereld van Raoul Heertje, de gedrevenheid van co-producent Elbe Stevens en uiteraard Limburg zelf, maakt dit project voor mij onweerstaanbaar.” In de serie El Rey staat de vraag centraal wat macht met mensen doet. De serie zal laten zien dat in ieder mens een kleine Jos van Rey schuilt.

Media Groep Limburg, uitgever van De Limburger, vindt het belangrijk dat via een dramaserie de affaire rond Jos van Rey onder een breed publiek bekend wordt. Tevens laat de serie het belang zien van onderzoeksjournalistiek. Het is de bedoeling dat er in het najaar van 2017 begonnen wordt met de opnamen, zodat de serie in 2018 op televisie kan worden uitgezonden. Wie de afleveringen gaat regisseren en welke acteurs de hoofdrollen zullen spelen, is nog niet bekend.

Andere content