Bekendmaking honorering Netherlands Film Production Incentive van €4,7 miljoen

Circus Noël en Paradise Drifters geselecteerd voor Cash Rebate.

Een bijdrage van ruim 4,7 miljoen euro wordt verstrekt aan 13 filmprojecten in de tweede ronde van de Netherlands Film Production Incentive 2018, een stimuleringsmaatregel van het Filmfonds. Twee van de geselecteerde producties hebben een Limburgs tintje: Circus Noël en Paradise Drifters.

Cash Rebate

De Netherlands Film Production Incentive Cash Rebate is een regeling voor filmproducties van het Nederlands Filmfonds dat tijdens het Filmfestival van Cannes werd gelanceerd. Onlangs is het bedrag verhoogd. De geselecteerde films ontvangen met deze maatregel een cash rebate, een belastingvoordeel, van tot maar liefst 35% op subsidiabele uitgaven in Nederland. De tegemoetkoming is vooral bedoeld als stimulans voor (co)producties uit het buitenland.

Selectie

In de tweede ronde van de Netherlands Film Production Incentive 2018 zijn 13 films geselecteerd; 1 animatiefilm en 12 speelfilm. Één daarvan is de speelfilm Circus Noël die deels in Limburg wordt opgenomen en geproduceerd wordt door Harro van Staverden van Phanta Basta! (Code M en Oorlogsgeheimen). Een andere film met een producent die we kennen van de Limburgse films Noa ’t Zuuje en Hemel op Aarde is Paradise Drifters (producent Pieter Kuijpers en regisseur Mees Peijnenburg). In totaal zijn 9 van de 13 films onderdeel van een internationale samenwerking.

Alle films die geselecteerd zijn vind je hier.

Andere content