Ben Verbong wint grootste Duitse publieksprijs

Zijn recente serie Honigfrauen werd bekroond.

De uit Tegelen afkomstige regisseur Ben Verbong heeft met zijn serie Honigfrauen de grootste publieksprijs van Duitsland gewonnen.

Honigfrauen: Urlaub im Paradies, zoals de serie volledig heet, heeft de Jupiter Award voor beste televisiefilm van het jaar gekregen. Dit is de belangrijkste publieksprijs voor films en series in Duitsland. De prijzen worden al veertig jaar uitgereikt. De serie won in de categorie ‘Beste TV-film’.

Honigfrauen is een driedelige televisieproductie voor de ZDF, geregisseerd door Verbong. De serie gaat over twee zussen uit de voormalige DDR die in de zomer van 1986 naar Hongarije op vakantie gaan en daar de vrijheid tegenmoet willen. Al snel worden ze gecontroleerd door de Stasi en ontstaan er problemen.

Verbong, die vorig jaar nog de Outstanding Achievement Award ontving van CineSud voor zijn gehele carrière, werkt momenteel aan zijn eerste Nederlandse film sinds medio jaren negentig. Samen met Nuts & Bolts Film Company B.V. ontwikkelt hij momenteel een script naar het boek Toen ik je Zag van Isa Hoes.

Andere content