Boca de Fogo wint Best Newcomer Award

CineSud reikt tijdens Docfest voor tweede jaar Award uit aan de beste nieuwe filmmaker.

Om nieuw talent te stimuleren in het maken van films en ondersteuning te bieden bij het (door)ontwikkelen van een nieuwe film, reikt CineSud sinds 2017 tijdens Docfest de Best Newcomer Award uit. CineSud biedt de winnaar van de stimuleringsprijs een coachingstraject aan ter waarde van €750. Gisteren werd tijdens de talkshow op het festival de prijs uitgereikt aan de winnaar van 2018: Luciano Pérez Fernández voor zijn korte documentaire Boca de Fogo.

Boca de Fogo

Boca de Fogo vertelt het verhaal van een lokale radiocommentator voor voetbalwedstrijden. Voetbalclub Carcará speelt op een extreem hete dag een belangrijke wedstrijd. Boven in zijn cabine levert Didi Souza, bijgenaamd ‘Fire Mouth’ (Boca de Fogo), zijn immer opzwepende radiocommentaar. Een film waarin het publiek en hun omgeving centraal staat, gemaakt door Luciano Pérez Fernández.

Best Newcomer Award

Voor de Best Newcomer Award 2018 waren dit jaar 9 documentaires in de race. De jury bestond uit filmmaker Thijs van Dijk, Talent-manager Anna Demianenko en FIPRESCI-filmcriticus Alexander Gusev. Unaniem kozen zij voor deze visueel bijzondere Boca de Fogo.

De Award is een initiatief van CineSud, i.s.m. Docfest Maastricht, en bestaat uit coaching bij een volgend project t.w.v. €750. De uitreiking vond plaats tijdens de talkshow op het festival zondagavond. Vorig jaar werden twee documentaires bekroond: Leven tussen de Schijnwerpers van Anne van Helvoort en Uber Druck van Sebastian Binder.

Andere content