Filmwedstrijd voor kleine, krachtige filmideeën

CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg lanceren
Pitch your Project!

CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg lanceren Pitch your Project!, een filmwedstrijd voor jong en oud, professional en amateur waarin gezocht wordt naar kleine, krachtige filmideeën rond een bepaald thema.

Open call

Film is een kunstvorm waarbij vele disciplines samenkomen. Denk aan tekst, spel, beeld en geluid. De ideeën waar we tijdens Pitch your Project naar op zoek zijn, gaan op zoek naar de ultieme filmische beleving en dus de samenhang tussen deze verschillende filmische elementen. Iedere maker en ieder idee is welkom. Of je nu jong bent of oud, schrijver, acteur of regisseur, ervaren of onervaren. Het gaat om je idee.

Thema en voorwaarden

Het thema waar filmideeën in 2017 aan moeten voldoen is ‘de ander’. De maker is volledig vrij om zijn of haar creatieve interpretatie hierop los te laten. De films mogen uiteindelijk maximaal 3 minuten (180 seconden) duren. CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg kiezen uiteindelijk twee plannen uit die €1500 en begeleiding krijgen, op voorwaarde dat de maker zelf nog een deel van het budget crowdfund of op andere wijze bij elkaar brengt. De films moeten in november 2017 af zijn en gaan dan in première tijdens het SHIFT Film Festival. Alle voorwaarden vind je hier.

Meedoen

Inzenden voor Pitch your Project! kan middels het formulier via onderstaande button. Uit de inzendingen kiezen CineSud en Het Huis maximaal 5 plannen uit die op 9 en 10 juni tijdens Cine/Fest Sittard gepitch worden. Tijdens dit festival worden vervolgens ook de twee winnaars bekend gemaakt.

Zend nu je plan in voor Pitch your Project!

Andere content