CineSud lanceert online leerplatform

Via cinecademy.nl zijn online courses, interviews en downloads te vinden.

Stichting CineSud slaat handen ineen met filmmakers en biedt laagdrempelig online courses aan op gebied van fictie en documentaire.

“Cinecademy is dé online film academy van Nederland, met online courses over praktische en concrete vaardigheden.”

Cinecademy

Cinecademy is een online film academy, met praktische en specifieke courses op gebied van film en documentaire. Je leert er essentiële specifieke vaardigheden en skills, op een kwalitatieve, maar laagdrempelige (lage kosten) en toegankelijke (online, altijd en overal) manier. Als filmmaker kun je via Cinecademy middels de online courses je vaardigheden trainen en bijspijkeren, leren van experts en krijg je uitgebreide theoretische achtergronden en downloadables. Verder vind je in de video-sectie interviews met vakprofessionals over specifieke onderwerpen en kun je allerlei hulpmiddelen downloaden, deze worden maandelijks aangevuld.

Via Cinecademy kun je online courses aanschaffen. Deze bestaan uit een theoretisch handboek met opdrachten, downloadables en video-interviews met experts zoals Reinier Selen, Remy van Heugten, Anne Barnhoorn en Bart Hölscher. Elke course is opgebouwd uit meerdere modules, die weer bestaan uit sub-vragen. Aan het eind van een course volgt een eindopdracht. Wanneer je een cursus aanschaft, navigeer je eenvoudig door de modules en sub-vragen heen. Via een forum kun je discussieren met experts en mede-cursisten. Je kunt de course op elk moment starten, doorlopen en stoppen en op elk gewenst moment weer verdergaan. Aan het eind van elke course is het mogelijk feedback te vragen van de expert (€) en kun je een certificaat aanvragen.

Uniek

Cinecademy biedt geen courses aan die abstracte zaken behandelen, maar focust zich op zeer specifieke en essentiële vaardigheden, zoals het schrijven van filmplannen, begrotingen en regievisies of bijvoorbeeld pitches en scenario’s. Internationaal zijn er al genoeg gratis cursussen te vinden over grote thema’s en onderwerpen. Cinecademy vindt het juist belangrijk dat er ook aandacht is voor grondbeginselen van het filmmaken en focust zich daarom op specifieke vaardigheden.

Cinecademy is ontwikkeld door filmplatform CineSud. Dit betekent voor jou als gebruiker dat wanneer je je inschrijft voor een course je automatisch een account aanmaakt voor zowel Cinecademy als CineSud. Hierdoor profiteer je direct van vele voordelen. Een account aanmaken kost verder niks. Wel krijg je extra korting op de courses (tot 35%) als je kiest voor een hoger accounttype.

Guido Franken (directeur CineSud en initiatiefnemer Cinecademy): “Cinecademy is een uniek concept binnen Nederland en we zijn blij met de samenwerking met gerenommeerde makers. De courses die we aanbieden zijn bij uitstek geschikt voor nieuwe makers (jong en oud) die specifieke vaardigheden willen trainen. De courses behandelen thema’s die ten alle tijden relevant zijn, zoals financiering, het schrijven van filmplannen en (regie)visies en scenario’s. Door dit soort onderwerpen op deze digitale wijze toegankelijk te maken, willen we waardevolle kennis en ervaring op een laagdrempelige en toegankelijke manier delen met een breed publiek.”

“Cinecademy is uniek binnen Nederland.”

Andere content