CineSud reikt stimuleringsprijzen uit aan nieuw filmtalent

Nieuwe documentairemakers uit de grensregio krijgen aanmoedigingsprijs.

Filmplatform CineSud introduceert tijdens Docfest Documentary Film Festival Maastricht een stimuleringsprijs voor aanstormend filmtalent uit Limburg en aangrenzende regio’s. Tijdens het documentairefestival in Maastricht worden één of meerdere talentvolle nieuwe makers door CineSud speciaal in het zonnetje gezet met een aanmoedigingsprijs. De bekendmaking en uitreiking vindt plaats op zondag 24 september om 13.45 tijdens de talkshow met Floortje Dessing.

Stimuleringsprijs

De stimuleringsprijs bestaat uit een coachingstraject van gerenommeerde professionals uit het vak, die de nieuwe makers gaan ondersteunen bij de (door)ontwikkeling van een nieuw project. Het coachingstraject wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de maker en vindt plaats binnen het door CineSud ontwikkelde lab, dat twee poten kent: een Filmlab en een Doclab. Ook krijgen de winnaars een gratis lidmaatschap voor CineSud.

Nieuw talent

  1. Guido Franken (directeur CineSud): “De afgelopen jaren hebben we ons, naast ons werk voor het professionele werkveld, ook steeds meer geprofileerd als platform voor nieuwe filmmakers. En met succes. De CineSud Talenten scoren goed in binnen- en buitenland en steeds sneller en vaker stromen talentvolle filmmakers door in de carrièreketen. Door middel van deze stimuleringsprijzen, die we op een ander podium ook aan fictie-filmmakers zullen uitreiken, verstevigen we onze positie als hét platform voor professionals én aanstormend talent. We zijn blij om samen met Docfest Documentary Film Festival Maastricht, dat wederom een sterk programma aanbiedt, nieuw talent op deze wijze verder te kunnen helpen.”

“Hiermee verstevigen we onze positie als hét platform voor professionals én aanstormend talent.”

Richard Dols (artistiek leider Docfest): “Docfest Documentary Film Festival Maastricht beleeft dit jaar de derde editie waarin het kleinmenselijk verhaal met een grotere context centraal staat. Juist de persoonlijke verhalen die een universeler raakvlak hebben kunnen mensen inzichten geven. Deze verhalen in beeld brengen vergt inzet en creatief vermogen. Voor Docfest is het bieden van een podium alsmede het ondersteunen van talent in de grensregio daarom van belang. Deze stimuleringsprijs draagt hier aan bij. Het is daarom geweldig om samen met CineSud tijdens Docfest talent een extra stimulans te mogen geven. Stimulans geeft extra vertrouwen en draagt bij aan een beter klimaat voor de algehele audiovisuele industrie.”

Andere content