CineSud toegetreden tot Screen Talent Europe

Samenwerking vergroot de mogelijkheden voor internationale samenwerking.

Met unanieme instemming van de bestaande partners is CineSud tijdens het International Film Festival Berlin – Berlinale toegetreden tot het prestigieuze talentontwikkelingsnetwerk Screen Talent Europe. Dit werd officieel bekend gemaakt tijdens de GET Together meeting van Screen Talent Europe in de Nordic Embassy in Berlijn, waar meer dan 200 genodigden aanwezig waren. CineSud is de eerste talent hub uit de Benelux die toetreedt tot het netwerk.

Screen Talent Europe

Screen Talent Europe is een Europees netwerk van organisaties die actief zijn in het veld van talentontwikkeling op gebied van film. Het doel van het netwerk is om kennis, ervaring en trainingmethoden uit te wisselen, samen te werken om nieuwe filmmakers meer mogelijkheden te bieden (in internationale context) en talenten en netwerken uit te wisselen. Ook worden er meetings en conferenties georganiseerd met als doel emerging filmmakers verder te brengen in de professionele filmwereld.

Het netwerk bestaat uit 15 initiatieven in Europe, van Zweden tot Ierland en van de Faeröer Eilanden tot Frankrijk. CineSud is het vijftiende lid en de eerste organisatie uit de Benelux die is toegetreden tot het netwerk. De toetreding werd bekend gemaakt in de Nordic Embassy in Berlijn, in het bijzijn van de partners in het netwerk, de ambassadeur van de Nordic Embassy en meer dan 200 nieuwe filmmakers uit Europa.

Directeur van CineSud Guido Franken: “We zijn ontzettend trots dat we met unanieme instemming van alle bestaande leden zijn toegetreden tot dit prestigieuze netwerk voor opkomend filmtalent. Als dé talent hub voor filmmakers in de Benelux, biedt CineSud makers nu nog meer kansen om hun werk en skills in een internationale context te tonen en verder te ontwikkelen. Samen met partners uit het netwerk kunnen we nu effectiever, daadkrachtiger en sneller werken aan meer mogelijkheden voor nieuwe filmmakers. In een tijd waarin grenzen vervagen en (internationale) co-productie nagenoeg de standaard is, biedt onze toetreding tot het netwerk mooie en unieke kansen om samenwerkingen over de grens, zowel in traingsprogramma’s, distributie als financieringsopties, mogelijk te maken.”

“We zijn ontzettend trots dat we met unanieme instemming van alle bestaande leden zijn toegetreden tot dit prestigieuze netwerk voor opkomend filmtalent.”

Andere content