A Ride to Moresnet

2017, Luciënne Venner

Aangetrokken door een persoon uit haar verleden rijdt Sophia naar Moresnet. Onderweg komt ze verschillende verschijningen van dezelfde man tegen. Na een ontmoeting met een mysterieuze zangeres in een café begint een dans van dwalen en persoonsverwisseling; de grond van Moresnet blijkt sterk geladen, en ieder die er binnenrijdt wordt speler in een duister spel.

Over de regisseur

Luciënne Venner (1989, Baexem) volgde de Gerrit Rietveld Academie en studeerde af met haar performance en film A Ride to Moresnet. Ze is filmmaker en performance-artist en onderzoekt in haar werk identiteit en transformatie.

Directors statement

Tegenover De Filmkrant laat Lucïenne weten: “Het is een autobiografisch werk. Overigens denk ik dat al mijn werk ergens autobiografisch is. Maar in deze film komt het hoofdpersonage allemaal verschillende personen tegen, waar ze dan misschien relaties mee heeft of had. Zij onderneemt een onderzoek: zijn die mensen dan een deel van haar of is zij een beetje van hen allemaal? Dat is iets wat ik persoonlijk onderzoek en wat Sophia ook onderzoekt. Daarmee heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk bij mezelf en bij mijn roots te blijven.”

Over de film

De film werd volledig opgenomen in midden-Limburg en vormde de afstudeerfilm voor Luciënne. Door Het Parool werd A Ride to Moresnet verkozen tot beste afstudeerfilm van 2017.

Na de première

De film ging officieel in wereldpremière tijdens het Nederlands Film Festival en werd geselecteerd voor de studentencompetitie. Verder was de film in de maanden daarna al direct te zien bij onder meer CineFest Roermond, VERS, FC Hyena, Rotterdamse Uitdagen en het Sandberg Institute.