Beest

CineSud Talent 2018, Jan Verdijk

Jan Verdijk is een van de CineSud Talenten 2018. Zijn project Beest werd verkozen door een professionele jury.

Een egocentrische vader misdraagt zich tijdens een weekendje weg, waardoor zowel zijn gezin als zijn omgeving zich tegen hem keren.

Over de regisseur

Jan Verdijk (1987) studeerde af aan de HKU in Utrecht en regisseerde daarna onder andere commercials, webseries en de korte film Valt een Man uit de Lucht, die alom geprezen werd. Ook stond hij in diverse assistent-functies op de set van onder andere Divorce, Zieleman en Cornea.

Director’s statement

“Met de korte film Beest wil ik op een heldere, kernachtige wijze laten zien hoe een vader van een gezin het alleenrecht meent te hebben op een mening – in zijn beleving geoorloofd vanuit zijn rol als zogenaamd opperhoofd – en uiteindelijk ten val raakt wanneer zijn gezin en zijn omgeving genoeg hebben van zijn aanhoudende wangedrag. Zoals mijn vorige film Valt een Man uit de Lucht zich kenmerkt door de absurde gebeurtenissen, zien we ook nu verschillende elementen die weinig te maken hebben met het weerspiegelen van de werkelijkheid zoals wij die om ons heen ervaren.”

“Het beest in de mens komt naar boven.”

Over de film

Vader, Moeder en hun zoontje Jacco (familie Grol) besluiten een weekend in een vakantiehuisje in het Limburgse heuvelachtige landschap door te brengen om zo een nieuwe en broodnodige impuls te geven aan de relatie tussen vader en moeder. Het tegenoverstelde wordt bereikt wanneer al snel blijkt dat vader hier helemaal geen zin in heeft. Door vader’s beestachtige gedrag escaleert de situatie en is het niet alleen zijn gezin wat tegen hem keert.

Steun jij de maker ook?

Hoe kan ik doneren?

Om deze film te kunnen realiseren, kunnen de makers jouw steun goed gebruiken. Met het ondersteunen van dit project ondersteun je niet alleen het feit dat Raynor en zijn team een eigenzinnig verhaal kunnen gaan vertellen, maar ook de ontwikkeling van een groep enthousiaste jonge filmmakers. Deze makers worden gesteund vanuit CineSud Talent en professionals uit het netwerk van de stichting.

Middels deze pagina willen we ambassadeurs zoeken die allen minimaal €19 doneren en hiermee het project ondersteunen. U kunt bijdragen door rechts op de button ‘Doneer nu‘ of hierboven op de afbeelding te klikken.

Wat krijg ik ervoor terug?

Doordat CineSud aangemerkt is als Culturele ANBI, kunt u uw gift tegen maximaal 150% aftrekken van uw belasting. Voor je donatie krijg je daarnaast nog de volgende rewards:

  • vermelding op de vrienden-pagina
  • een ticket voor een exclusieve voorvertoning;
  • twee tickets voor een VIP-event van CineSud;
  • naamsvermelding op de aftiteling;
  • extra vermelding op de facebook-pagina van de film.

De Zalm en Jij is een CineSud Talent productie. Wij vinden het belangrijk dat talent zich kan ontwikkelen en cultureel ondernemerschap ontwikkelt. Middels coaching en workshops op gebied van fundraising en engagement, uitmondend in een concrete crowdfunding-campagne, hopen we dat laatste te realiseren.