De nieuwe Limburger

Sociaal-maatschappelijke documentaire over integratie zoekt jouw steun,
word ook lid van de Club van 100!

De nieuwe Limburger is een korte documentaire over Ola, een Syrische ex-oorlogsvluchteling. We volgen haar in haar integratieproces, op weg naar een nieuw bestaan in Venlo. In dit proces zien we het nastreven van haar doelen, het vervolgen van haar dromen en de worsteling tegen de heimwee.

Waarom?

Waarom deze film? Regisseuse Kim de Bis is helder: “Voordat ik begon met mijn research stond ik nog niet in contact met vluchtelingen en dacht er ook niet over na. Het stond immers ver van mij af. Na de oproep van CineSud Talent om een documentaire te maken over dit onderwerp is dit veranderd. Het zette me aan het denken en riep veel vragen op.”

“Tijdens mijn research leerde ik Ola kennen. Haar verhaal wist mij meteen te ontroeren. Ze heeft zoveel meegemaakt, maar weet alles toch op een positieve manier te bekijken. Ik besefte toen dat dit een enorm gevoelig onderwerp is en tegelijkertijd ook erg confronterend. Ik ontwikkelde een band met haar waardoor het me ook persoonlijk raakte, terwijl ik er voorheen liever niet over nadacht.”

“Dit gevoel van ontroering en confrontatie wil ik graag doorgeven aan de kijker. Het voor een moment stil staan bij de ex-oorlogsvluchteling Ola. Een echt verhaal, van een echt persoon. Een persoon net als jij en ik, maar dan met een heel ander verleden.”

Regievisie

“De korte documentaire De nieuwe Limburger laat een stukje zien uit het leven van Ola Kayali. Het is een aangrijpend verhaal, tussen droefheid en vreugde in haar integratieproces. Ola wil graag opgaan in de Venlose gemeenschap. Haar actieve houding en positieve kijk op het leven helpen haar hierbij en geven haar mooie momenten en bieden mogelijkheden.”

“Immigratie komt naar mijn idee van twee kanten. Daarom zijn de mensen die haar steunen misschien nog wel het belangrijkste om de opbouw van haar nieuwe bestaan te kunnen verwezenlijken. Haar leven op dit moment kent ook minder leuke kanten, zoals bijvoorbeeld de heimwee die ze met zich meedraagt, het gevoel niet geaccepteerd te worden, moeite met de taal en het cultuurverschil. Integreren betekent ook dat Ola haar verleden een plekje moet geven. En dat valt ondanks haar actieve houding niet altijd mee.”

Wil jij De nieuwe Limburger steunen en dit belangrijke verhaal verteld zien worden? Klik hier.

Help jij mee de film mogelijk te maken?

Hoe kan ik doneren?

Om deze film te kunnen realiseren, kunnen de makers jouw steun goed gebruiken. Met het ondersteunen van dit project ondersteun je niet alleen het feit dat we een bijzonder, belangrijk en aangrijpend verhaal kunnen vertellen, maar ook de ontwikkeling van een groep enthousiaste jonge filmmakers. Deze makers worden gesteund vanuit CineSud Talent, L1 en professionals uit het netwerk van de stichting. 

Middels deze pagina willen we ambassadeurs zoeken die allen minimaal €100 doneren en hiermee het project ondersteunen. U kunt bijdragen door rechts op de button ‘Doneer nu‘ of hierboven op de afbeelding te klikken.

Wat krijg ik ervoor terug?

Doordat CineSud aangemerkt is als Culturele ANBI, kunt u uw gift tegen maximaal 150% aftrekken van uw belasting. Voor je donatie krijg je daarnaast nog de volgende rewards:

  • vermelding op de vrienden-pagina
  • een ticket voor een exclusieve voorvertoning;
  • twee tickets voor een VIP-event van CineSud;
  • naamsvermelding op de aftiteling;
  • extra vermelding op de facebook-pagina van de film.

De nieuwe Limburger is een CineSud Talent productie. Wij vinden het belangrijk dat talent zich kan ontwikkelen en cultureel ondernemerschap ontwikkelt. Middels coaching en workshops op gebied van fundraising en engagement, uitmondend in een concrete crowdfunding-campagne, hopen we dat laatste te realiseren.