Hotel Oswald

Korte, mysterieuze film van Kim Hotterbeekx.

Wanneer een romantische avond verandert in een mysterieuze verdwijning van haar vriendin, komt Helen erachter dat er meer in het hotel speelt dan het lijkt.

Helen checkt in bij Hotel Oswald. Ze heeft afgesproken met Naomi, die een dag later aankomt. Het hotel voelt echter vreemd aan. Het is ontzettend ouderwets, de hotelmedewerker komt geforceerd over en wanneer Helen de volgende dag in de tuin gaat zitten merkt ze dat er iets niet klopt.

Dit wordt daarentegen vergeten wanneer Naomi aankomt. Helen bloeit op en de twee hebben een romantische avond samen. Maar wanneer Helen terugkomt nadat ze sigaretten is gaan halen, is Naomi verdwenen en de hotelkamer leeggehaald. Helen gaat op zoek naar Naomi, lukt het haar de mysterieuze verdwijning op te lossen?

Over de regisseur

Kim Hotterbeekx (1994) studeerde af aan de MAMDT in Maastricht. Met Hotel Oswald maakte ze haar eerste korte film buiten de opleidingsmuren. Naast haar werk als scenarist en regisseur, werkt ze ook als art-director of in art-departments voor diverse projecten.

Director’s statement

Hotel Oswald is gebaseerd op het bizarre verhaal uit de film Die Erscheinung uit 1919 van Richard Oswald. Toen regisseur Kim Hotterbeekx elf jaar was zag ze deze film voor het eerst en deze heeft haar sindsdien nooit meer los gelaten. De film maakte zoveel impact op haar, dat ze voor deze film haar inspiratie zocht bij Oswalds film.

Wat Kim belangrijk vindt bij het maken van een film, is het maatschappelijk belang waarmee de film wordt gemaakt. Zo wil ze met Hotel Oswald meer awareness creëren voor de LGBT-community en worden de gevolgen van kerncentrales bekritiseerd.

Na de première

Hotel Oswald ging in maart 2018 in voorpremière tijdens het Euregion Film Festival en won hier direct de publieksprijs. Het distributietraject werd in april 2018 opgestart.

Na Hotel Oswald werkte Kim als voornamelijk art-director of lid van het art-departement mee aan diverse korte films, waaronder Voor Galg en Rad en Tot Inkeer. Ze werkt aan diverse nieuwe filmplannen als regisseur.