In The Pines

2014, Lars Henderiks

In The Pines gaat over het een meisje dat voor haar gevoel niet kan voldoen aan de verwachtingen die haar worden opgelegd.

Over de regisseur

Als visueel vormgever weet Lars hoe belangrijk het is om te communiceren met een doelgroep. Zijn streven is altijd om dit op een zo goed en creatief mogelijk manier te doen. Dit heeft hij, buiten met de ervaringen die hij op zijn verschillende opleidingen heeft opgedaan, ook geleerd in het werkveld. Als regisseur maakte hij naast In The Pines ook de documentaire JEF. Daarnaast werkt hij als freelancer aan verschillende projecten, vaak op gebied van audio of beeld.

Na In The Pines werkte Lars al aan verschillende CineSud-producties mee. Tevens heeft hij nu zijn eigen productiebedrijf Studio Quick Lock.

Directors statement

“Het leek mij interessant om film eens vanuit de basis te benaderen. Dus een kleine crew en cast (vier man in totaal), alleen draaien met bestaand licht, en tijdens het draaien pas enkele aspecten beslissen samen met de crew. Voor mij was de spelregie de grootste uitdaging. Meestal doe ik bij projecten camera of geluid. Spelregie was dus een compleet nieuw aspect voor me, een echte ontdekkingstocht.”

Over de film

In The Pines werd binnen een paar dagen opgenomen met een crew bestaande uit slechts vier personen. De film werd volledig opgenomen met bestaand licht.

Na de première

Na vertoningen op diverse regionale events, werd de film online beschikbaar gemaakt voor het publiek.