Rose

2017, Joris Hoefakker

Rose is een samenwerkingsproject tussen CineSud, Submedia, Universiteit Maastricht en Crosscurrents. Filmmaker Joris Hoefakker en researchers Ron Heren en Martin Paine maken door moderne technieken moleculaire data zichtbaar. De kunstenaar (Joris) heeft deze moleculaire data verwerkt en zichtbaar en persoonlijk invoelbaar gemaakt in de film Rose.

Over de regisseur

Joris Hoefakker is eigenaar van Submedia Producties. De film werd gemaakt door Joris in samenwerking met zijn collega’s Mark Handels en Alexander Dohmen. Submedia is al jarenlang een van de grootste productiebedrijven in het zuiden van Nederland en maakt naast commerciële en in opdracht vervaardigde producties ook vrij werk. Na jarenlang talenten uit het CineSud netwerk te hebben ondersteund op gebied van camera, geluid, licht en post-productie maakte Submedia in 2017 een eigen CineSud Talent film: Barbara.

Over de film

Rose werd in het voorjaar van 2017 opgenomen in Heerlen en omgeving. De film is een samenwerking tussen CineSud, Submedia, de Universiteit Maastricht en het Crosscurrents Festival. In mei 2017 ging de film hier ook in première.