Soeverein

CineSud Talent 2018, Remy Kooi

Remy Kooi is een van de CineSud Talenten 2018. Zijn project Soeverein werd verkozen door een professionele jury.

Ger, een eenzame Limburgse douanier beschermt bureaucratisch zijn kleine landje, totdat hij geconfronteerd wordt met een volhardende vreemdeling.

Over de regisseur

Remy Kooi (1987) werd geboren in het Zuid-Limburgse Margraten. Hij studeerde visuele communicatie an de Maastricht Academy Multimedia Design & Technology (MAMDT).Vanuit zijn eenmanszaak stortte hij zich na zijn afstuderen op het produceren en regisseren van bedrijfsfilms. Ook bleek hij sterk in art-direction. Met zijn regiedebuut Mischa bereikte hij meer dan 40 internationale festivals en won diverse prijzen. Soeverein wordt zijn derde korte film, nadat hij vorig jaar Kalinka afrondde.

Over de film

Het verhaal van Soeverein is dat van Ger, een grenswachter van een klein deelstaatje in het Heuvelland. Vanuit zijn grenskantoortje beschermt Ger zijn door muren en heuvels omringde Landje op een uiterst bureaucratische manier.

Niemand komt langs Ger omdat hij precies alle regels, protocollen en wetten kent. Dit alles verandert echter als er ineens een vreemdeling voor hem staat die weigert op te geven. De volhardendheid van de vreemdeling dwingt Ger om uit zijn eigen sleur te komen.

Steun jij de maker ook?

Hoe kan ik doneren?

Om deze film te kunnen realiseren, kunnen de makers jouw steun goed gebruiken. Met het ondersteunen van dit project ondersteun je niet alleen het feit dat Raynor en zijn team een eigenzinnig verhaal kunnen gaan vertellen, maar ook de ontwikkeling van een groep enthousiaste jonge filmmakers. Deze makers worden gesteund vanuit CineSud Talent en professionals uit het netwerk van de stichting.

Middels deze pagina willen we ambassadeurs zoeken die allen minimaal €19 doneren en hiermee het project ondersteunen. U kunt bijdragen door rechts op de button ‘Doneer nu‘ of hierboven op de afbeelding te klikken.

Wat krijg ik ervoor terug?

Doordat CineSud aangemerkt is als Culturele ANBI, kunt u uw gift tegen maximaal 150% aftrekken van uw belasting. Voor je donatie krijg je daarnaast nog de volgende rewards:

  • vermelding op de vrienden-pagina
  • een ticket voor een exclusieve voorvertoning;
  • twee tickets voor een VIP-event van CineSud;
  • naamsvermelding op de aftiteling;
  • extra vermelding op de facebook-pagina van de film.

Soeverein is een CineSud Talent co-productie, i.s.m. Seizure Productions. Wij vinden het belangrijk dat talent zich kan ontwikkelen en cultureel ondernemerschap ontwikkelt. Middels coaching en workshops op gebied van fundraising en engagement, uitmondend in een concrete crowdfunding-campagne, hopen we dat laatste te realiseren.