Such A Perfect Day

2017, Vincent Konings

Sophie is een tiener in de jaren ’60. Wanneer ze gaat verhuizen vraagt haar moeder haar een aantal dozen in de kelder op te ruimen. In een van de dozen vindt ze oude 8mm filmrollen. Deze filmrollen zijn gemaakt door een mysterieus familielid met een verborgen en vergeten verleden.

Over de regisseur

Vincent Konings (1990) studeerde af in de richting visuele communicatie aan de Maastricht Academy Multimedia Design & Technology (MAMDT). Al tijdens zijn studie was hij erg actief op filmgebied an maakte hij de bekroonde korte film Zwart, met Suiker en de 48 Hour Film Chios, welke de publieksprijs won. Nadat hij in 2014 de CineSud Talent film Crossroads maakte, richtte hij zijn eigen productiebedrijf op. Momenteel ontwikkelt hij diverse filmplannen en werkt hij mee aan veel producties.

Over de film

Such A Perfect Day werd in het najaar van 2017 opgenomen en kwam tot stand in het kader van Pitch Your Project, een initiatief van CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg.

Na de première

De film ging in voorpremière tijdens het SHIFT Film Festival in 2017 en werd vertoond op het Limburg Film Festival 2018. Nadien start het distributietraject.