Voor Galg en Rad

Film over De Bende van de Bokkenrijders zoekt jouw steun,
word ook lid van de Club van 100!

1743. Thias is een bedeesde, volgzame jongen en lid van een bende straatkinderen die onder leiding van de uitgesproken, stoere Hendrik (17), rond Kasteel Hoensbroek zwerft en steelt. Deze groep kinderen wordt door de gewone burgers met de nek aangekeken en weggejaagd; volgens hen zijn het kinderen van de duivel die zijn geboren voor galg en rad. Deels klopt dit wel, want Thias is een zoon van Mathias Ponts: kapitein der Bokkenrijders, die is opgepakt en veroordeeld voor vreselijke misdaden.

De Bokkenrijders

De Nederlandse geschiedenis telt ontzettend veel belangrijke personen, indringende gebeurtenissen en bijzondere verhalen. Een van deze bijzondere verhalen is die rond de Bende van de Bokkenrijders. In de achttiende eeuw zijn er verschillende bendes actief geweest die stalen van de rijken om te overleven. De korte film Voor Galg en Rad gaat over een van de eerste leiders van de bende, Mathias Ponts.

Waarom?

Voor Galg en Rad vertelt een bijzonder verhaal over een vader en diens zoon in een tijd met veel onrecht en armoede. Thema’s die universeel en helaas ook nog actueel zijn. Voor Galg en Rad biedt een uitgelezen kans om het spannende en belangwekkende verhaal van de Bokkenrijders nieuw leven in te blazen en buiten de grenzen van Limburg te gaan vertellen. Tegelijkertijd kunnen we door middel van deze geschiedenis actuele thema’s onder de aandacht brengen.

Daarnaast is het een kans voor jonge talentvolle filmmakers om een film te maken. Cast en crew bestaan uit een groep filmmakers die liefde en passie verzamelen om deze film te realiseren. Zij krijgen hierbij steun van grote namen, zoals Tygo Gernandt, Peter Faber en Joes Brauers.

Word ook Bokkenrijder en sluit je aan bij de Club van 100! Klik hier.

Help jij mee de film mogelijk te maken?

Hoe kan ik doneren?

Om deze film te kunnen realiseren, kunnen de makers jouw steun goed gebruiken. Met het ondersteunen van dit project ondersteun je niet alleen het feit dat we een bijzondere geschiedenis aan een nieuwe generatie kunnen doorvertellen, maar ook de ontwikkeling van een groep enthousiaste jonge filmmakers. Zij krijgen hierbij al steun van nationale en internationale toppers uit het vak, zoals acteurs Tygo Gernandt, Joes Brauers en Peter Faber, maar ook crewleden die meewerkten aan films als Michiel de Ruyter, Brimstone en Alles is Liefde. 

Middels deze pagina willen we 100 ambassadeurs zoeken die allen minimaal €100 doneren en hiermee het project ondersteunen. U kunt bijdragen door rechts op de button ‘Doneer nu‘ of hierboven op de afbeelding te klikken.

Wat krijg ik ervoor terug?

Doordat CineSud aangemerkt is als Culturele ANBI, kunt u uw gift tegen maximaal 150% aftrekken van uw belasting. Voor je donatie krijg je daarnaast nog de volgende rewards:

  • een ticket voor een exclusieve voorvertoning;
  • twee tickets voor een VIP-event van CineSud;
  • naamsvermelding op de aftiteling;
  • een digitale link naar de film;
  • de filmposter;
  • extra vermelding op de facebook-pagina van de film.