Crowdfunding gestart voor Asnacht

#poenveurasnacht

Vandaag – de ’11de van de 11de’ – is de crowdfunding gestart voor de korte carnavalsfilm Asnacht van Jeroen Mourmans. Help jij mee om de film te realiseren?

Asnacht

In Asnacht volgen we de eenzame Marcel die na de laatste avond van de carnaval als passagier van een lege nachtbus aan de overkant van de straat een bus vol met feestende mensen ziet staan en besluit halsoverkop dáár in te stappen, in een ultieme poging de terugkeer naar de leegte van zijn alledaagse bestaan uit te stellen. Tijdens de reis werpt hij zich aanvankelijk op als de grote gangmaker, maar vroeg of laat wordt hij toch geconfronteerd met het feit dat ook deze bus steeds leger zal raken en hij terug moet keren naar zijn normale leven.

Topcast

Er heeft zich een topcast verbonden aan de film. De hoofdrol van de film wordt vertolkt door niemand minder dan Jochum ten Haaf. Ten Haaf is bekend van de blockbuster Dunkirk van Christopher Nolan en speelde naast Barry Atsma in Bankier van het Verzet. Acteurs Nico de Vries en Kiki van Aubel speelden eerder mee in de Gouden Kalf winnende film Gluckauf en waren beiden te zien in Flikken Maastricht.

Vasteloavend

Regisseur Jeroen Mourmans: “Rondom carnaval liggen het mooiste dat Limburg te bieden heeft en een aantal van de grootste problemen het dichtst bij elkaar. Zeker de Limburgse dorpen kampen vaak met steeds zwaarder wordende vormen van krimp en vergrijzing. Het principe van saamhorigheid dat men juist komt ópzoeken tijdens de Vastelaovend en die binnen de Limburgse cultuur zo hoog in het vaandel wordt gedragen is in de alledaagse realiteit iets dat steeds problematischer wordt. Er is sprake van een dualiteit die niet alleen dramatisch gezien interessant is, maar die mij als Limburger ook naar het hart gaat. In Asnacht geven we dit gigantische contrast tussen de levendigheid van de carnavalsdagen in Limburg en de stilte die volgt tijdens Aswoensdag op een komische, maar ook meeslepende manier weer. ”
Kun je niet wachten tot het carnaval is? Steun de film Asnacht, dé anti-kater na je carnavalsroes.

Andere content