Deelnemers FilmLab Zuid bekend

5 scriptschrijvers en 7 producenten nemen deel aan Script en Producers Lab.

Na de succesvolle introductie van ons Shorts Lab vorig jaar, heeft CineSud haar lab-activiteiten in 2019 uitgebreid met een Feature Lab met de richtingen ‘Script’ en ‘Productie’. Onder de overkoepelende noemer FilmLab zuid lopen er dit jaar zo drie trajecten naast elkaar: een Shorts Lab, Script Lab en Producers Lab. De deelnemers aan het Shorts Lab werden eerder al bekend gemaakt en ook de selectie voor het Script en Producers Lab is nu gereed.

Script Lab

Het Script Lab heeft als doel het (door)ontwikkelen van eigen feature length scripts van de deelnemers. Startend in maart 2019 en eindigend in maart 2020 doorlopen de deelnemers in een jaar tijd een intensief coachingsprogramma. Vaste mentoren/script-doctors zijn Marietta von Hausswolff (Torino FilmLab) en Moniek Kramer (Lucia de B.). De plannen worden zo begeleid door een script consultant en hoofd-coach met een brede nationale en internationale expertise en ervaring. Ook zijn er gedurende het lab diverse gast-coaches. Voor het complete programma kijk hier.

Geselecteerde scriptschrijvers

 • Karsten de Vreugd – TCOL
 • Mark van Seggelen – Over Het Kanaal
 • Nicole Jachmann – Emma
 • Tim Sagl – The Final Girl
 • Roy van Kessel – Echo

Producers Lab

Startend in maart 2019 tijdens het Euregion Film Festival en eindigend in maart 2020, krijgen geselecteerde deelnemers een jaar lang intensieve en persoonlijke training. Op het programma staan zowel gastlezingen, workshops, panels, netwerkmomenten als wel persoonlijke coaching op basis van een eigen project (indien je nog geen eigen project hebt, dit is geen vereiste). Coaches zijn Oscar- en op festivals als Berlinale en Festival de Cannes prijswinnende producenten uit binnen- en buitenland. Samen met deze industry experts uit Nederland en daarbuiten, leren de deelnemers alle stappen in het productieproces van een (feature) film: van de analyse van een idee, het budgetteren en financieren tot het doen van aanvragen, de daadwerkelijke productie en sales en distributie. Tijdens sessies van het Lab zullen er ook ontmoetingen en programma’s zijn met de deelnemers en coaches van het Script Lab. Coaches zijn onder meer Martin Persson (Anagram), Hans de Wolf (KeyFilm), Reinier Selen (Rinkel Film), Harro van Staverden (Phanta Basta!), Joost de Vries (APostLab), Denis Vaslin (Voyla Films). Voor het complete programma kijk hier.

Geselecteerde producenten

 • Yorn Heijnen – YornHeijnenFilms
 • Sem Wigman – Mockus Film
 • Hendrik Jan Soet – Mockus Film
 • Janou van Ratingen – Mockus Film
 • Michael van den Eynde – Everstory
 • Ruggero de Virgiliis – Locations With A Groove
 • Charlotte Driessen – C Amazing Films

FilmLab Zuid

FilmLab Zuid bestaat uit een Shorts en Feature Lab. Het Shorts Lab richt zich op makers die een eerste of tweede (professionele) korte film willen maken. Deze makers kunnen zich inschrijven voor het lab en ontvangen bij selectie een coachingstraject van 8 maanden – met coaching van ervaren nationale filmmakers op diverse key-disciplines, zoals script, regie, edit en distributie – en een bijdrage in het productiebudget.

Het Feature Lab bestaat in 2019 uit zowel een Script- als Producers-richting. In een programma van een jaar tijd gaan deelnemers met nationale en internationale coaches aan de slag om in een specifieke discipline snel stappen voorwaarts te zetten. Door het aanvullen van het filmlab met een Feature Lab hopen we de doorstroming van (nieuwe) makers te bevorderen en talentontwikkeling in de regio een verdere boost te geven.

Het Shorts Lab en Feature Lab komen tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, de Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Elisabeth Strouven Fonds.

Andere content