Dien nu in voor CineSud Talent 2017

Nieuwe makers gezocht voor succesvolle talent-reeks.

Tot 1 maart kunnen nieuwe makers plannen indienen voor CineSud Talent 2017. In vergelijking met de voorgaande drie jaren van de reeks, zijn er een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in de opzet en voorwaarden.

Korte producties

Zo staat CineSud Talent niet uitsluitend meer open voor jonge filmmakers, maar kan iedereen die binnen de definitie van nieuwe maker past zijn of haar idee indienen. Met nieuwe makers bedoelen we makers – jong en oud – die niet meer dan drie vrije producties op hun naam hebben staan in de desbetreffende categorie (kort of lang). CineSud Talent staat open voor zowel fictie als non-fictie, live-action als animatie en voor elke stijl en elk genre. Ook zijn inzendingen welkom uit alle windstreken. Jaarlijks worden drie projecten geselecteerd. Eén hiervan wordt samen opgezet met regionale omroep L1 en betreft specifiek een korte documentaire. Vanaf 2017 is indienen voor CineSud Talent alleen mogelijk voor PLUS- en Student-leden van CineSud. Het budget is eveneens flink verhoogd: de bijdrage per project bedraagt nu maximaal €10.000.

Voor alle voorwaarden en om in te dienen voor korte producties klik hier.

Lange producties

Ook nieuw is dat er vanaf dit jaar niet alleen kan worden ingediend voor korte, maar ook voor lange producties. In samenwerking met Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Movie Scenes introduceert CineSud een ontwikkelfonds voor lange producties, te weten fictiefilms, documentaires en dramaseries. Jaarlijks worden enkele projecten uitgekozen die maximaal €10.000 ontwikkelbudget krijgen. Onder begeleiding van een producent wordt het budget vrijelijk besteed aan coaching en andere benodigdheden. Ook mag de deelnemer een bedrag voor zichzelf reserveren. Met het ontwikkelbudget krijgen makers de kans om met de benodigde financiële mogelijkheden te werken aan een plan en dit nader vorm te geven, om zo de kans op daadwerkelijke realisatie te vergroten. Na afloop van deze ontwikkelingsperiode ligt er een (globaal) projectplan dat gebruikt kan worden om fondsen te werven. Indienen voor het ontwikkelbudget is enkel mogelijk voor PLUS- en Student-leden van CineSud.

Lees hier alle voorwaarden en dien in voor het ontwikkelfonds lange producties.

Je plan eerst aanscherpen?

Wil je je plan eerst aanscherpen voor je het indient? Ook dat kan vanaf 2017. CineSud organiseert in het voorjaar een documentaire-campus (DocCampus), in de zomer een Summer Academy voor lange producties en in het najaar een Short Film Campus. Hier wordt specifiek ingezet op de ontwikkeling van je persoonlijke visie, stijl en plan. Daarnaast krijg je coaching en talks van inspirerende nationale en internationale gastsprekers. Hou onze event-pagina goed in de gaten voor aankomende campussen.

Andere content