CineFest Sittard 2017

CineFest Sittard 2017

Tweedaags festival waarin Filmhuis De Domijnen, CineLOVA en CineSud je trakteren op films, workshops, talks en meer. Speciaal voor kinderen is er zaterdag 10 juni een kinderprogramma.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni staat filmhuis De Domijnen in Sittard in het teken van CineFest, hét filmevent voor filmmakers en filmliefhebbers met een speciale focus op Limburg. CineFest gaat vrijdagavond van start met de filmvertoning van Quality Time (Daan Bakker), gecombineerd met een CineTalk. Zaterdag organiseert CineLOVA een masterclass filmmuziek, een workshop Acteren voor amateurtoneelspelers, een workshop Regie voor beginnende regissseurs en een workshop Scenario voor schrijvers. CineSud laat bezoekers die dag kennis maken met Virtual Reality Cinema en organiseert een programma voor kinderen. CineFest wordt afgesloten met de vertoning van producties van filmprofessionals en amateurfilmers. Maak kennis met filmproducties en –makers uit deze regio en verdiep je in de wereld van film tijdens CineFest!

Programma

Het festival biedt voor ieder wat wils. Er zijn films, documentaires, animaties; workshops en talks en een heuse kids corner en virtual reality cinema. Kijk voor het complete programma in het tijdsschema hieronder.

Gratis voor leden!

Leden* van CineSud hebben gratis toegang tot alle festival-onderdelen (mits niet uitverkocht, zie de specifieke programma-onderdelen in het tijdsschema). Mail naar events@cinesud.nl om je gratis festivalpas te claimen en geef aan waar je sowieso bij aanwezig wilt zijn.

* minimaal een basic-account.

Losse kaartverkoop

Let op: losse verkoop voor de hoofdfilm op vrijdag en de filmblokken op zaterdag uitsluitend via Filmhuis De Domijnen. Via CineSud is het mogelijk tickets te kopen voor de workshops en voor de kids workshop (gratis). Kijk hiervoor hieronder bij ‘tickets’ of mail naar events@cinesud.nl.

CineFest Sittard - vrijdag 9 juni

19:30 - 22:00
Quality Time incl. CineTalk

De hoofdfilm van CineFest Sittard is Quality Time van Daan Bakker, die alom wordt geprezen en in première ging tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. In de film spelen onder andere Michiel Romeyn en Anneke Blok.

Quality Time bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie.

Na afloop van de film gaan we tijdens een CineTalk met diverse makers in gesprek over de film, de Limburgse film en meer.

Gratis voor leden van CineSud en CineLOVA (mail naar events@cinesud.nl). Losse kaartverkoop uitsluitend via Filmhuis De Domijnen..

22:00 - 00:00
Netwerken

Kom onder het genot van een drankje in contact met collegafilmers en publiek. Leden van CineSud en CineLOVA krijgen een eerste drankje gratis. 

CineFest Sittard - zaterdag 10 juni

13:00 - 15:00
Workshop: Scenario

Martijn Daamen verzorgt een workshop Scenario (basis-niveau).

Tijdens de workshop Scenario geeft Martijn Daamen je praktische tips over hoe je jouw verhaal of idee omzet naar een scenario. Na een korte les in de basis-principes van het scenarioschrijven, gaat hij per deelnemer dieper in op een idee of verhaal.

Deelnemen? Mail voor meer informatie naar cinelova@gmail.com.

13:00 - 15:00
Workshop: Regie

Jeroen Mourmans verzorgt een workshop Regie (basis-niveau). Director of Photography Dennis de Pijper ondersteunt hem voor het onderdeel beeldregie.

Tijdens workshop Regie bespreekt regisseur Jeroen Mourmans (All There Is) met ondersteuning van cameraman Dennis de Pijper hoe en wáárom zij als makers bepaalde keuzes maken om zo het verhaal te kunnen vertellen dat zij voor ogen hebben. Keuzes die niet alleen op de filmset worden gemaakt, maar juist ook ervoor en erna. Zij grijpen terug op zowel hun eigen werk als dat van enkele grote inspiratiebronnen. En (naar behoefte van de deelnemers) bootsen zij ter plekke, met professionele apparatuur, enkele van deze situaties van de filmset na.

Deelnemen? Mail voor meer informatie naar cinelova@gmail.com.

13:00 - 15:00
Workshop: Acteren

Rufus Hegeman verzorgt een workshop Acteren (basis-niveau).

Wil jij leren acteren voor de camera? Kom dan naar de workshop Acteren door acteur en theaterdocent Rufus Hegeman.

Deelnemen? Mail voor meer informatie naar cinelova@gmail.com.

13:00 - 15:00
Workshop: Filmmuziek

Dennis Braunsdorf verzorgt een workshop Filmmuziek.

Tijdens de workshop Filmmuziek vertelt Dennis Braunsdorf over de kracht van muziek in film en andere media, zoals trailers en commercials. Aan de hand van voorbeelden, bekend en minder bekend, laat Dennis zien wat muziek doet met onze beleving van het beeld.

Deelnemen? Mail voor meer informatie naar cinelova@gmail.com.

13:00 - 16:00
Kids Corner

Van 13.00 tot 16.00 uur staat in de foyer van het filmhuis een geïmproviseerde kinderbioscoop, waar ze kunnen kijken naar enkele leuke, spannende en inspirerende kinder- en familiefilms. Ook wordt er een workshop georganiseerd waar de kinderen aan mee kunnen doen, zodat ze zelf actief aan de slag kunnen!

13:00 - 15:00
Kids workshop: Stunts

Leeftijd: +- 8 – 12 jaar.

Stunts, iedereen kent wel een film waarin gestunt wordt. Er valt iemand door een raam, iemand wordt aangereden door een auto en natuurlijk de vechtscènes waarbij er de nodige klappen vallen. De kinderen krijgen uitleg over het gebruik van stunts in de filmindustrie en gaan vervolgens zelf ook aan de slag met het maken van hun stunt. De basis stunts worden opgenomen en dit wordt eventueel nog een beetje bijgewerkt. Daarna hebben de kinderen hun eigen stunt op film staan!

Toegang is GRATIS, aanmelden vooraf wel verplicht. Dit kan via het ticketsysteem onderaan deze pagina of stuur een mail met de aanmelding naar events@cinesud.nl. Geef hierin aan om wie het gaat en hoe oud het kind is.

15:00 - 17:00
Korte films

Geselecteerd voor de sectie korte films tijdens CineFest Sittard 2017 zijn:

 • Express Checkout (Paraguay, 9 minuten, Ivan Sanchez Pangrazio)
 • Lotgenoten (Nederland, 17 minuten, Peter Brouwers)
 • It always trembles (Mexico, 9 minuten, Sabrina Almandoz)
 • De Afrekening (Nederland, 22 minuten, Jef Caelen)
 • Opera (Verenigde Staten, 3 minuten, Steve Kah)
 • Jongensdromen (Nederland, 11 minuten, Ad Beckers)
 • 43 (Mexico, 10 minuten, Adrian Rodriquez)
 • Ze missen je (Nederland, 9 minuten, Jos Roosenboom)

Er zijn makers aanwezig voor een Q&A.

Gratis voor leden van CineSud en CineLOVA (mail naar events@cinesud.nl). Losse kaartverkoop uitsluitend via Filmhuis De Domijnen..

17:00 - 21:00
Filmdiner

Tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers van het festival met korting op eigen gelegenheid een filmdiner nuttigen op het festivalterrein.

In samenwerking met Eetcafé Goggles wordt een driegangen-menu aangeboden voor slechts €12. Dit bestaat uit:

 • soep (tomaten, asperge of uit)
 • saté van varkenshaas of schnitzel met saus naar keuze of pasta vega
 • ijs
19:00 - 21:00
Korte documentaires

In de sectie korte documentaires tijdens CineFest Sittard 2017 vertonen we regionale documentaire-producties:

 • Meisjes (Nederland, 27 minuten, Guusje America)
 • Onze Soldaat (Nederland, 47 minuten, Jotja Bessems)
 • Jeruzalem, betwiste Stad (Nederland, 27 minuten, Arie Stas)

Er zijn makers aanwezig voor een Q&A.

Gratis voor leden van CineSud en CineLOVA (mail naar events@cinesud.nl). Losse kaartverkoop uitsluitend via Filmhuis De Domijnen..

Leden* van CineSud hebben gratis toegang tot alle festival-onderdelen (mits niet uitverkocht, zie de specifieke programma-onderdelen in het tijdsschema). Mail naar events@cinesud.nl om je gratis festivalpas te claimen en geef aan waar je sowieso bij aanwezig wilt zijn.

Er is ook gewoon kassaverkoop: tickets zijn op de dag zelf te verkrijgen via de kassa van Filmhuis De Domijnen.

* minimaal een basic-account.

Over de gastspreker(s)

Jeroen Mourmans

Jeroen Mourmans is regisseur van korte films, commercials en andere audiovisuele projecten. Hij regisseerde onder meer de succesvolle en tot beste korte film van Limburg bekroonde short All There Is. Jeroen verzorgt een workshop Regie tijdens CineFest Sittard.

Dennis de Pijper

Dennis de Pijper is een jonge, ambitieuze cameraman afkomstig uit Urmond. Hij was onder meer director of photography van de korte films Verkapt en All There Is. Naast zijn werk voor film, begeeft hij zich in het commerciële circuit en reist hij de hele wereld over voor korte documentaires en commercials. Ook is hij inzetbaar als gaffer of assistent-DoP.

Martijn Daamen

Martijn Daamen is niet alleen docent, maar ook scenarioschrijver. De afgelopen jaren heeft hij al veel succesvolle en mooie korte films geschreven, zoals Stom en Elke Dag. Momenteel is hij verbonden aan de historische producties Songerskop en Voor Galg en Rad. Martijn verzorgt een workshop Scenario tijdens CineFest Sittard.

Dennis Braunsdorf

Sinds 2009 werkt Dennis Braunsdorf als muziek componist voor de media-industrie. In 2013 ontving hij een Bachelor of Music diploma with honors. Hij maakte onder meer de muziek voor de short Over There, andere fictiefilms en commercials. In 2014 won hij de Buma Music in Motion Award voor de muziek in de korte film Rood. Dennis verzorgt een workshop Filmmuziek tijdens CineFest Sittard.

Rufus Hegeman

Rufus Hegeman is een Nederlands acteur. In 2006 studeerde hij af aan de Toneelschool Maastricht. Hij heeft onder andere op het toneel gestaan met Theatergroep Het Vervolg en Het Zuidelijk Toneel. Voor de televisie speelde hij gastrollen in Flikken Maastricht, Moordvrouwen, Verborgen gebreken en was hij te zien in de komedieserie Kinderen geen Bezwaar (VARA) in de rol van Tom. Rufus verzorgt een workshok Acteren tijdens CineFest Sittard.

Aankomende events