Day of Film Festival 2017

Day of Film Festival 2017

Een dag die volledig in het teken staat van film en filmmaken. Kijk en praat over films, raak geïnspireerd en ontmoet elkaar.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Zaterdag 3 juni vindt Day Of Film Festival 2017 plaats in Lumière Cinema in Maastricht. Tijdens de negentiende editie van KunstTour schotelt CineSud je een inspirerend dagprogramma voor waarin film centraal staat. Speciale gasten zijn Flikken Maastricht-producent Rolf Koot en regisseur Dick Maas!

 • Leer alles over het maakproces van Flikken Maastricht
 • Stel zelf je vragen aan producent Rolf Koot, man achter Flikken, maar bijvoorbeeld ook All Stars en Lek
 • Ga in gesprek met de actiekoning van Nederland: Dick Maas
 • Discussieer mee over de staat van de Nederlandse film met Maas en Esmé Lammers
 • Kijk gratis naar de mooiste, leukste en beste korte films uit de wereld
 • Ontmoet makers en publiek

CineMaster: Flikken Maastricht

Het Day of Film Festival trapt af met een CineMaster: Flikken Maastricht, een gesprek met producent Rolf Koot, bekend van onder meer Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam, maar ook grote speelfilms als All Stars, Lek en Daglicht. Het grote succes van Flikken Maastricht heeft niet alleen een grote impact op de stad, maar ook op de makers. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van zo’n grote productie? Welke rol speelt de regio hierin, en welke rol kán de regio hierin spelen? Hoe is het werken in een regio als Limburg? Wat wordt uit de regio gehaald en waarom (niet)? Vanzelfsprekend kijken we ook naar het productievak in het algemeen.

Korte films

Na een korte break vertonen we zes korte films van makers over de gehele wereld, van optimistische documentaire tot kleine animatie en van komedie tot liefdesdrama. Te zien zijn Oma Finy, Save, Timed Expectancy, One Night Love, Beautiful Woman en Mijndert. Alle films zijn Engels gesproken of ondertiteld. Meer informatie over de films vind je hieronder bij het programma-overzicht. Er zijn makers aanwezig voor een Q&A.

CineTalk: Dick Maas

We sluiten de dag af met een CineTalk met niemand minder dan regisseur Dick Maas, de man achter onder meer Flodder, Amsterdamned en Sint. Het onlangs verschijnen van zijn boek Buurman, wat doet u nu? – Films maken in Nederland biedt ons de ultieme gelegenheid in gesprek te gaan met een van Nederlands grootste regisseurs over zijn werk, visie en (de Nederlandse) film in het algemeen. Bestel het boek vooraf met korting via deze pagina en laat het signeren door Dick Maas zelf! Ook gaan we het hebben over de staat van de Nederlandse film. Hiervoor sluiten ook filmmaker Esmé Lammers (Lang Leve de Koningin, Soof 2) en regionaal talent Kaya Erdinc aan.

De CineTalk is uitverkocht. Je kunt op een reservelijst komen te staan, mail hiervoor naar events@cinesud.nl.

Day of Film Festival - zaterdag 3 juni

11:30 - 13:00
CineMaster: Flikken Maastricht - Rolf Koot

Het Day of Film Festival trapt af met een CineMaster: Flikken Maastricht, een gesprek met producent Rolf Koot, bekend van onder meer Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam, maar ook grote speelfilms als All Stars, Lek en Daglicht. Het grote succes van Flikken Maastricht heeft niet alleen een grote impact op de stad, maar ook op de makers. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van zo’n grote productie? Welke rol speelt de regio hierin, en welke rol kán de regio hierin spelen? Hoe is het werken in een regio als Limburg? Wat wordt uit de regio gehaald en waarom (niet)? Vanzelfsprekend kijken we ook naar het productievak in het algemeen.

13:45 - 15:00
Korte films

Geselecteerd voor Day of Film Festival 2017 zijn:

 • Oma Finy (Nederland, 19 minuten, Jascha Neutelings)
  A short documentary about a vital 87-year old woman, born into a farm household during the 1920’s in Maastricht. Her life has always been characterised by frugality, hard work and caretaking.
 • Save (Spanje, 4 minuten, Iván Sáinz-Pardo)
  Dawns. A baby breaks the silence.
 • Timed Expectancy (Italië, 3 minuten, Riccardo Pittaluga)
  In a context where the res-publica is eroded from the market, health becomes a paid service: a system supported by an underlying social Darwinism where those who pay will be saved and who don’t simply die.
 • One Night Love (Nederland, 20 minuten, Wiebe van den Ende)
  Sometimes with the right person one night can last a lifetime.
 • Beautiful Woman (België, 9 minuten, Diego Nurse)
  A poetic portrait of the moment that Beyong , a 30-year old transgender who was learned to suppress her true self growing up, gives in to her subconsciousness and starts her transformation to the woman she is today.
 • Mijndert (Nederland, 6 minuten, Janneke Swinkels en Tim Frijsinger)
  A teenager is facing his first day in the coal mines in the south of the Netherlands.

Er zijn makers aanwezig voor een Q&A.

15:30 - 17:00
CineTalk: Dick Maas

We sluiten de dag af met een CineTalk met niemand minder dan regisseur Dick Maas, de man achter onder meer Flodder, Amsterdamned en Sint. Het onlangs verschijnen van zijn boek Buurman, wat doet u nu? – Films maken in Nederland biedt ons de ultieme gelegenheid in gesprek te gaan met een van Nederlands grootste regisseurs over zijn werk, visie en (de Nederlandse) film in het algemeen. Ook regisseuse Esmé lammers (Lang Leve de Koningin, Soof 2) en regionaal talent Kaya Erdinc schuiven aan bij de discussie over de staat van de Nederlandse cinema. Esmé schreef, naast haar regiewerk, meerdere onderzoeken en artikelen over de financiering van films in Nederland en vindt dat het subsidiesysteem drastisch moet veranderen. Kaya is een nieuwe, eigenzinnige maker en is beoefenaar van cinesthetica en film thinker.

De CineTalk is uitverkocht. Je kunt nog op een reservelijst komen te staan, mail hiervoor naar events@cinesud.nl

17:15 - 18:45
Signeersessie boek en netwerken

Grijp nu je kans! Laat je gloednieuwe (of al bijna stukgelezen) exemplaar van het boek Buurman, wat doet u nu? – Films maken in Nederland signeren door de maestro zelf en drink daarna nog gezellig een drankje met ons aan de bar (of op het terras) van het filmhuis.

In de voorverkoop (tot één week voor het event) kun je het boek van Dick Maas hieronder exclusief met korting bestellen. Je ontvangt je exemplaar dan gesigneerd en wel van de regisseur zelf.

Het is niet meer mogelijk tickets te kopen voor dit evenement.

Over de gastspreker(s)

Rolf Koot

Rolf Koot (1958) is film- en televisieproducent en bekend van onder meer Flikken Maastricht, All Stars en Lek. Hij won in 2000 een Emme Award voor de aflevering ‘Alle Menschen werden Brüder’ van de All Stars-serie. Met de misdaadfilm Lek won hij vijf Gouden Kalveren. Enkele andere producties die Rolf produceerde zijn De Enclave, Rembrandt & Ik, Daglicht en Flikken Rotterdam.

Dick Maas

Dick Maas (1951) is een Nederlandse filmregisseur, scriptschrijver, schrijver, componist en filmproducent. In 1973 begon hij zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie, alwaar hij in 1977 afstudeerde. Samen met Laurens Geels start hij in 1984 het filmproductiebedrijf First Floor Features (FFF) op. In 2001 verlaat hij de organisatie. De films die Maas regisseert kenmerken zich door een vlot tempo, een vrij eenvoudige plot, veel zwarte humor, vaak actiescènes, speciale effecten en stunts. Hij is bekend van onder meer De Lift, Flodder, Amsterdamned, Sint en Prooi.

Esmé Lammers

Esmé Lammers (1958) is speelfilmregisseuse. Daarnaast houdt ze zich actief bezig met auteursrecht en filmfinanciering in Nederland. Esmé is bekend van onder meer Lang Leve de Koningin, Amazones en Soof 2.

Kaya Erdinç

Kaya Erdinç is beoefenaar van cinesthetica en film thinker. Hij schrijft regelmatig voor de Weense publicatie ‘Jugend ohne Film’ en publiceerde o.a. bij Festivalists.com. Teksten van Kaya zijn vertaald in het Turks (filmtijdschrift ‘Altyazi’) en Spaans (‘Revista Lumière’). Zijn nieuwste film, It’s about time: to star(t), gaat deze zomer in première. Hij schuift aan bij de discussie omtrent de staat van de Nederlandse film.

Aankomende events