DocCampus 2018

DocCampus 2018

Direct tickets kopen
De documentaire-campus is terug! Na het succes van vorig jaar ook dit jaar met een tweedaags programma. Dag 1 duik je in de ontwikkelings- en pre-productiefase, op dag 2 neemt Joost Seelen je mee op weg van pitch tot eindproduct.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseert CineSud tijdens het Euregion Film Festival de tweede editie van DocCampus, een uniek tweedaags programma waarin documentaire centraal staat en waarin de focus ligt op de doorontwikkeling van je eigen visie, stijl en plan. Dit jaar ga je op de eerste dag onder leiding van Nathalie Crum in op thema’s die om de hoek komen komen kijken bij de ontwikkeling van je project: de research, ‘casting’ en voorgesprekken en interviews. Op dag 2 neemt Joost Seelen je aan de hand van jouw pitch en eindproduct mee op reis door het productieproces van documentaires.

  • Versterk je skills en technieken m.b.t. research en interviews
  • Persoonlijke feedback en coaching van ervaren vakprofessionals
  • Pitch je eigen project en krijg concrete feedback
  • Na het volgen van het programma heb je grote stappen gemaakt in je ontwikkeling als maker en ken je de beren op de weg

Tijdens deze editie van DocCampus besteden we speciale aandacht aan de ontwikkel- en pre-productiefase van je project. We duiken een complete dag in de researchfase, voorgesprekken en casting van personages. Dit doen we onder leiding van Nathalie Crum. Op de tweede dag kun je een eigen plan pitchen voor documentairemaker Joost Seelen, geeft hij feedback en vertelt hij vervolgens aan de hand van de pitches en andere cases (ook complete films) over het documentaire-vak, van productionele tot inhoudelijke en zakelijke aspecten.

Praktisch

DocCampus vindt plaats op 24 en 24 maart in Schunck in Heerlen. Het programma start zaterdag om 10.15 uur en zondag om 11.00 uur, inloop vanaf 15 minuten voor aanvang. Losse tickets voor dag 1 en 2 zijn te koop v.a. €29 (earlybird, tot 3 maart). Een combiticket kost €49 (regulier) en vanaf €36 in earlybird-periode (tot 3 maart). Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Leden krijgen daarnaast grote kortingen (tot 35%). Lunch is bij de prijs inbegrepen. Met je ticket krijg je ook gratis toegang tot de première van de 148 Hour Docs op zaterdagavond 24 maart om 18.00 uur.

DocCampus 2018

10:15 - 15:30
DocCampus dag 1 - Research, interviewtechnieken en casting

Deze eerste dag van de DocCampus staat in het teken van de ontwikkeling en pre-productie van documentaire. Nathalie Crum neemt je mee in de wereld van research, voorgesprekken, de casting van personen en interviewtechnieken die je kunt toepassen. Naast voorbeelden ga je ook zelf praktisch aan de slag.

This program-part will be in Dutch.

11:00 - 17:00
DocCampus dag 2 - van pitch tot montage

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Het maakproces van een documentaire: Hoe vind ik een relevant thema – Hoe benader ik potentiële karakters – Film equipment en manieren om deze in te zetten – productie-planning en budget – montage en storybuilding
  • Veelgemaakte fouten bij de ontwikkeling en productie van documentaires

Deze onderwerpen worden behandeld door interactieve werkvormen, zoals pitches van deelnemers en analyses van de documentaires gemaakt in het 148 Hour Docs Project (toegang tot de vertoning hiervan is bij de prijs van een DocCampus-ticket inbegrepen). Coach en gastspreker deze dag is de beroemde documentairemaker Joost Seelen.

Wil je een project pitchen? Koop dan een ticket en stuur een mail naar info@cinesud.nl met daarin op max. 5 pagina’s een beschrijving van je plan/pitch. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

GRATIS: 148 Hour Docs premiere

18:00 - 19:30
24 maart: Première 148 Hour Docs

Met je toegangsticket tot dag 1, 2 of het combiticket krijg je ook gratis toegang tot de wereldpremière van e documentaire gemaakt i.h.k.v. 148 Hour Docs.

Je kunt ook zelf meedoen aan 148 Hour Docs. In dat geval krijg je gratis toegang tot de DocCampus! Check snel alle voorwaarden van 148 Hour Docs en schrijf je in (voor 7 maart a.s.).

Upgrade je lidmaatschap en profiteer van kortingen op al onze events!

Over de gastspreker(s)

Joost Seelen

Joost Seelen (1957) is gevierd Nederlands documentaireproducent en -regisseur en werkt sinds 1985 bij Zuidenwind Filmprodukties. Als regisseur maakte hij onder andere De Stad was van Ons en Zwarte Soldaten, als producent was hij betrokken bij onder andere Asielzoeka’s en Mijnstreekcomplex.

 

Tijdens de DocCampus is Joost coach en gastspreker tijdens de tweede dag.

Nathalie Crum

Nathalie Crum verzorgt gedurende de eerste dag van de DocCampus een workshop over research, voorgesprekken en interviewtechnieken en ‘casting’ van je personages. Deze van oorsprong Limburgse is het toonbeeld van Nederlands documentairetalent en wordt geprezen om haar persoonlijke stijl en visie. Ze maakte onder meer Vaderland, Tien en De Belofte van Slek – die onlangs nog de prijs voor Beste Korte Film won tijdens het Limburg Film Festival – en heeft een schat van ervaring met werken met nationale producenten, omroepen en fondsen.

Aankomende events