Euregion Film Festival 2018

Euregion Film Festival 2018

Direct tickets kopen
Het filmfestival van Limburg en de omliggende regio's met de beste films, inspirerende gastsprekers, ontmoetingen, workshops en masterclasses voor talent, professionals en publiek.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Donderdag 22 tot en met zondag 25 maart organiseert CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel de derde editie van het Euregion Film Festival. Een festival met een speciale focus op films uit de Gouden Driehoek Nederland – België – Duitsland, gericht op professionals, talenten en publiek, met de beste films uit de eigen regio en daarbuiten, inspirerende gastsprekers en randactiviteiten voor jong en oud.

 • Droom weg met de regionale- én wereldcinema
 • Geniet onder het genot van een hapje en drankje van inspirerende gasten tijdens CineTalk
 • Kom in contact met regisseurs en stel ze je eigen vragen
 • Doe mee aan inspirerende workshops en masterclasses

Voor het derde jaar op rij organiseren CineSud en Filmhuis De Spiegel het Euregion Film Festival. Na het grote succes van 2017, pakken we het ook in 2018 groots aan, met meer films, een documentaire-wedstrijd en -campus en meer grote namen uit de filmwereld als gast voor jou. Gasten zijn onder meer documentairemakers Joost Seelen en Nathalie Crum, regisseurs Ben Verbong en Remy van Heugten, videokunstenaar Joost Rekveld, de Vlaamse filmmaker Kristof Hoornaert, acteur Johan Leysen en producenten Harro van Staverden, Peter Bouckaert en Germen BoelensMeer special guests worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

Naast activiteiten en programma-onderdelen voor publiek en professionals, hebben we ook weer speciale aandacht voor kinderen, met onder meer een Kids workshop. CineSud geeft ook graag talent in andere disciplines een podium. Daarom werken we dit jaar samen met Cinta Weisz en Sino Schoonbrood, twee jonge, talentvolle pianisten. Zij verzorgen op vrijdag en zaterdag muziek in de foyer van het filmhuis.

Praktisch

Euregion Film Festival (EFF) vindt plaats van 22 tot en met 25 maart in Schunck in Heerlen. Tickets zijn verkrijgbaar in passe-partout vorm, maar ook voor losse onderdelen of filmblokken. Je vindt de mogelijkheden voor tickets vanaf januari 2018 hieronder. Tickets voor losse programma-onderdelen zijn verkrijgbaar vanaf €5 (earlybird-korting). Earlybird-tickets (25% korting op de reguliere prijs) zijn verkrijgbaar tot een week voor het festival, daarna geldt het reguliere tarief. Leden en vrienden profiteren (daarnaast) van kortingen oplopend tot 35%. Koop je via ons platform tickets, dan profiteer je van voordelen en kortingen. Dagverkoop aan de kassa enkel tegen regulier tarief.

Kick off - vrijdag 9 maart

20:00 - 21:30
Kick off: 148 Hour Docs

Meld je nu aan voor 148 Hour Docs en wordt uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 10 minuten af te leveren. Deze documentaires gaan vervolgens in wereldpremière tijdens het Euregion Film Festival, je krijgt gratis passe-partouts, je maakt kans op een geldprijs en je krijgt gratis masterclasses en feedback van niemand minder dan Joost Seelen.

Let op: registreren kan alleen online tot 7 maart 17.00 uur. Op de avond van de kick-off zelf is het niet meer mogelijk je in te schrijven.

Alles over 148 Hour Docs en om je aan te melden vind je hier.

Dag 1 - donderdag 22 maart

20:00 - 20:45
CineTalk: film in Limburg

Voorafgaand aan de vertoning van de twee openingsfilms van het festival, Stille Storm en Barbara, gaan we in gesprek met de makers: Guido Coppis en Mark Handels. In een informele setting praten we over film, hun visie, film in Limburg en de Euregio en andere relevante onderwerpen.

Schuif gezellig aan en geniet tegelijkertijd van een hapje en drankje terwijl je interessante en inspirerende informatie krijgt!

20:45 - 22:00
Openingsfilm: Stille Storm en Barbara

In aanwezigheid van: Mark Handels, Guido Coppis, Tamino Parren en Mathieu Mulder.

Als voorfilm vertonen we de korte film Barbara, over het mijnverleden van Zuid-Limburg geregisseerd door Mark Handels. Barbara is een korte film over het gevoel van de Oostelijke Mijnstreek in 1959. We volgen het geluk dat velen naar Zuid Limburg bracht. Maar werken in de mijn gaat niet over rozen, en hoe graag we de mannen ondergronds met trots de kolen boven de grond zien halen, hun gevecht met de natuur is constant. Bovengronds spreekt dit onbespreekbare gevoel in stilte bij de gezinnen die achterbleven. In een setting van koempelmentatiteit in het Limburg van de jaren vijftig neemt Barbara je mee naar vervlogen tijden.

Tevens vertonen we als voorfilm Ultracorsa van Mathieu Mulder en De Spiegel van de Kunstenaar van Tamino Parren.

Als hoofdfilm staat Stille Storm geprogrammeerd. Als een familie op een late, lenteavond naar huis rijdt gebeurt er een tragisch ongeluk waarbij alle inzittenden omkomen, met uitzondering van Cas, een 17-jarige jongen. Zijn beide ouders zijn dood. Zijn zus heeft het overleefd maar ligt in coma. Cas staat er plotseling alleen voor in de wereld. Zijn oom en tante nemen de zorg van Cas op zich, langzaam begint Cas echter weg te zakken in een diepe depressie. Vechtend tegen zichzelf probeert hij een eigen, nieuwe plek te vinden in een wereld die hem maar niet begrijpt, ziet of in de armen wil sluiten. 

Stille Storm werd grotendeels in Heerlen gedraaid en won de Best Newcomer Award op het Limburg Film Festival. 

22:00 - 23:00
Q&A en drinks

Blijf na de film lekker hangen voor de Q&A en een drankje.

Dag 2 - vrijdag 23 maart

11:30 - 17:00
Crossborder Film Conference incl. Pitch and networking drinks

The Crossborder Film Conference hosts a seminar with a focus on Euregional co-production. Guest speakers from the Netherlands, Belgium and Germany will give insights in ways and opportunities to co-produce between the three countries.

Program

11:30-12:00: Opening and update Limburg Film Fund
12.00-12.30: Opportunities on co-producing from point-of view of the Netherlands/Limburg incl. case-study (by Harro van Staverden)
12.30-13.00: Opportunities on co-producing from point-of view of Belgium/Belgium Limburg incl. case-study (by Peter Bouckaert)

Small break: lunch

13.30-14.00: Opportunities on co-producing in documentary from international en Euregional perspective (Paul Pauwels)
14.00-14:15: Case-study from a upcoming co-production project Germany – the Netherlands – Limburg in Q&A form with Renier Selen
14.15-15.00: Panel discussion with guest speakers (Reinier Selen, Harro van Staverden, Paul Pauwels)

Small break

15.15 – 16:00 Pitches
16:00 – 17:00 Networking drinks

Confirmed guest speakers are:

 • Harro van Staverden, owner and producer at Phanta Basta!
 • Reinier Selen, owner and producer at Rinkel Film
 • Joke Zaat, Province of Limburg, policy officer Limburg Film Fund
 • Paul Pauwels, director European Documentary Network
 • Peter Bouckaert, producer at Eyeworks and chairman at the Belgian Producers Society

Pitch
The programm will end with a pitch of several Euregional projects, who are looking to find funding and co-producers. The project that is being pitched has to be a Euregional co-production between at least two Euregional regions* in at least two different countries. (* in the Meuse-Rhine Euregion)

The winner of the pitch will be awarded with funding for its project. A jury will decide the winner, which will be announced during the Award Show of the festival on Saturday March 24th. After the pitch, the guests of the Conference will join an exclusive networking event.

This program-part will be completely in English. 

18:30 - 19:45
Short films: official competition 1

Viewing of the first official competition, including the world premiere of the short film Hotel Oswald by Kim Hotterbeekx and the viewing of Een Nieuwe Limburger by Kim de Bis.

The complete program of the first selection for the official competition:

 • Hotel Oswald, Kim Hotterbeekx, Netherlands, 22 minutes
 • Sand Men, Tal Amiran, UK, 14 minutes
 • Think of Something Blue, Jerry de Mars, Netherlands, 6 minutes
 • IN FINE, Inge Snijders, Belgium, 7 minutes
 • KCLOC, Ninaad Kulkarni, USA, 3 minutes
 • Een Nieuwe Limburger, Kim de Bis, Netherlands, 24 minutes
 • The Astronaut’s Journal, Marina Belikova, Germany, 5 minutes

This program-part will be completely in English.

20:00 - 20:30
CineTalk: producent Germen Boelens en makers official competition

Voorafgaand aan de vertoning van de tweede hoofdfilm van het festival, Broeders, gaan we in gesprek met onze special guest, producent van de film Germen Boelens. In een informele setting praten we over film, zijn visie en andere relevante onderwerpen. Ook schuiven makers van de korte films uit de official competition aan.

Schuif gezellig aan en geniet tegelijkertijd van een hapje en drankje terwijl je interessante en inspirerende informatie krijgt!

20:30 - 22:00
Hoofdfilm: Broeders

In aanwezigheid van: Germen Boelens, producent van Corrino Drama.

Wanneer Yasin El Amrani na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen. Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan en militair Mourad, besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen. Terwijl Hassan en Mourad met minimale voorbereiding of aanknopingspunten de levensgevaarlijke tocht naar Daraa ondernemen, worden de broers in dit drama geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en beperkingen.

22:00 - 23:00
Q&A en drinks

Blijf na de film lekker hangen voor de Q&A en een drankje.

Dag 3 - Zaterdag 24 maart

10:00 - 16:15
Workshop: Scriptwriting and -development

During the workshop, given by our special coach Ben Verbong, participants will start with an introduction in how to work on a script as a director/writer. After that, each script of the participants will be worked on for one hour under supervision of our special coach.

1-2 representatives from each film (director, scriptwriter, producer) are allowed to join for the price of one ticket.

This program-part will be completely or partly in English (depending the participants).

 

10:15 - 15:30
DocCampus dag 1 - Research, interviewtechnieken en casting

Deze eerste dag van de DocCampus staat in het teken van de ontwikkeling en pre-productie van documentaire. Nathalie Crum neemt je mee in de wereld van research, voorgesprekken, de casting van personen en interviewtechnieken die je kunt toepassen. Naast voorbeelden ga je ook zelf praktisch aan de slag.

This program-part will be in Dutch.

16:00 - 17:30
Short films: official competition 2

Viewing of the second official competition, including the world premiere of the short films Coquille (Yorn Heijnen) and The Hangman (Tim Sagl).

The complete program of this second selection for the official competition is:

 • The Hangman, Tim Sagl, Netherlands, 8 minutes
 • Wild Beasts, Sverre Kvamme, Norway, 10 minutes
 • Brazuca, Faidon Gkretsikos, Greece, 19 minutes
 • True North, George Bowler, UK, 8 minutes
 • Day of Reckoning, Gideon van Eeden, Netherlands, 14 minutes
 • Throwline, Mia Mullarkey, Ireland, 14 minutes
 • Coquille, Yorn Heijnen, Netherlands, 8 minutes

This program-part will be completely in English.

18:00 - 19:30
Première: 148 Hour Docs

Feestelijke première van de films gemaakt in het kader van 148 Hour Docs.

De films die in première gaan zijn:

 • Van het hart, directed by Frank Janssens, Team name: B-Team
 • Sammy, directed by Nicole Jachmann, Team name: @thedocs
 • Art of Life, directed by Ruut van der Beele, Laura Barba,  Team name: Team Tres
 • Einzelganger, directed by Ké Kouwsma, Team name: What’s up docs?

 

20:00 - 20:30
CineTalk: Johan Leysen en Kristof Hoornaert

Voorafgaand aan de vertoning van de derde hoofdfilm van het festival gaan we in gesprek met acteur Johan Leysen en regisseur Kristof Hoornaert, onze speciale gasten van de avond. In een informele setting praten we over de film, hun werk en visie.

Schuif gezellig aan en geniet tegelijkertijd van een hapje en drankje terwijl je interessante en inspirerende informatie krijgt!

20:30 - 22:15
Hoofdfilm: Resurrection

In aanwezigheid van: acteur Johan Leysen en regisseur Kristof Hoornaert.

Internationaal gelauwerde debuutfilm van de Vlaamse regisseur Kristof Hoornaert. De film werd onder meer geselecteerd voor prestigieuze festivals als IFFR, Talinn Black Nights Festival.

Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving, neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert te spreken, toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze. Wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

22:15 - 23:30
Q&A en Award Show (incl. drinks)

Blijf na de film lekker hangen voor de Q&A, een drankje en …

Award Show van het festival, met de bekendmaking van de prijswinnaars in de filmcategorieën, 148 Hour Docs en de pitchwedstrijd. We will hand out ow

for:

 • Audience Award
 • Best 148 Hour Docs
 • Best 148 Hour Use of City
 • Best 148 Hour Cinematography
 • Winner Pitch
 • Best International Film
 • Best Euregional Film
 • Youth Jury Award
 • Virtual Reality Award
 • Online Competition Award

Dag 4 - Zondag 25 maart

10:30 - 18:00
Coaching: Fictie (spelregie - scene-onderzoek, met Remy van Heugten en acteurs)

Samen met Remy van Heugten en professionele acteurs ga je aan de slag met je eigen script. Twee á drie scènes worden volledig doorgrond en geanalyseerd. Aan de hand van je regievisie en acteursregie ga je vervolgens aan de slag met je acteurs, met Remy als coach. Door deze aanpak doorgrond je je script en visie en kun je kernelementen voor de rest van je productie aanpassen. Ook krijg je meer grip op dialogen, karakters en scene-opbouw (dramaturgie). 

This program-part will be completely or partly in English (depending the participants).

11:00 - 17:00
DocCampus dag 2 - van pitch tot montage

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Pitchen
 • Hoe vind je een relevant thema, hoe benader je potentiële karakters, planning en budget, editing en storybuilding.
 • Veelgemaakte fouten in documentaire-land

Deze, en andere, onderwerpen komen aan bod in interactieve werksessies, zoals pitches van deelnemers en analyse van de 148 Hour Docs documentaires (zie programma zaterdag-avond). Coach en gastspreker is de gevierde documentairemaker Joost Seelen.

This program-part will be completely in Dutch.

12:00 - 14:00
Kids Workshop: animatie

Ook de kids kunnen actief aan de slag, ze maken zelf een eigen animatie.

Deelname vanaf 8 jaar. Vooraf aanmelden verplicht (zie tickets hieronder).

14:00 - 17:00
Verzamelprogramma: Joost Rekveld

In aanwezigheid van: Joost Rekveld.

Joost Rekveld (1970) maakt abstracte films en lichtinstallaties sinds 1991. Zijn animatiefilms zijn geïnspireerd door cybernetica, kunstmatig leven en robotarchitectuur. Van 2008 tot 2014 had Rekveld de leiding over de Interfaculteit ArtScience van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij publiceerde tevens verschillende essays en stelde tentoonstellingen en filmprogramma’s samen, over de geschiedenis van abstracte animatie en lichtkunst. Hij maakt ook onderdeel uit van het bestuur van Sonic Acts in Amsterdam en van Centre for Visual Music in Los Angeles. In 2017 wijdde het IFFR een retrospectief aan het werk aan Joost Rekveld, bestaande uit zijn korte films en tevens de wereldpremière van zijn nieuwe film #67. Zondagmiddag 25 maart komt Joost Rekveld langs om van 14 tot 17 uur te praten over zijn werk en is er mogelijkheid om vragen te stellen. Unieke kans om met zijn bijzonder werk kennis te maken. Op het programma staan de volgende korte films:

#3 (4 minuten)

De eerste film die Rekveld vervaardigde volgens methodes die hij nu nog gebruikt om films te construeren. De beelden zijn gemaakt door de bewegingen van een minieme lichtbron vast te leggen met extreem lange belichtingstijden, zodat er strepen getrokken worden op de emulsie. De lichtbron is onderdeel van een eenvoudig mechanisch systeem dat chaotisch gedrag vertoont.

#5 (6 minuten)

Met een voortdurende modulatie tussen animaties met lange belichtingstijd en snapshots die over de filmstrook zijn verdeeld, onderzoekt #5 de relatie tussen beeld en tijd op de filmstrook. De beelden zijn gemaakt met behulp van niet-virtueel, eenvoudig reflecterend materiaal en kan beschouwd worden als action painting met licht.

#11, Marey <-> Moiré (21 minuten)

Over de discontinuïteit die zo eigen is aan het medium film. Alle beelden zijn voortgebracht door de beweging van een lijn met tussenpozen vast te leggen, als een echo van de chronofotografische technieken van Étienne-Jules Marey.

#43,6 (11 minuten)

De compositie van deze film is beïnvloed door het werk van logicus G. Spencer Brown, die Laws of Form (1969) schreef, een prachtig verslag van een nieuw soort logica. Het wit van de pagina’s waarop dit boek is geschreven vormen het begin en het einde, evenals een integraal onderdeel van het verhaal.

#37 (29 minuten)

“Andronicos zegt dat er een plek is in Spanje waar men sporadisch kleine stenen aantreft die veelhoekig zijn en spontaan groeien. Sommige zijn wit, anderen lijken van was en zijn zwanger van kleinere, gelijksoortige stenen. Ik heb er één bewaard om dit te verifiëren en hij is bij mij thuis bevallen, dus het is een waar verhaal.” (‘Paradoxographus Palatinus’, Anonymous, 3e eeuw)

#57 (14 minuten)

Een categorische verzameling abstracte patronen. Lijnen, kleuren en geluiden gehoorzamen een ondoorgrondelijke logica. Een serene film die resoluut experimenteel durft te zijn. Chaotische vergelijkingen van de Chinese wiskundige Wang Lin worden onder handen genomen door een analoge computer, een klein aantal overtollige hoogfrequentoscillatoren en Joost Rekveld zelf.

This program-part will be in Dutch.

Dag 5 - Maandag 26 maart

20:00 - 22:00
Hoofdfilm: Instant Dreams

Wanneer Polaroid in 2008 zijn deuren sloot, betekende dit voor velen het naderende einde van hun dromen. De gepensioneerde chemicus Stephen Herchen verliet zijn gezin om te proberen het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen; de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s; New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje in Tokio ontdekt juist opnieuw de magie van Polaroid. Instant Dreams is een epische poëtische vertelling over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de ‘instant film’ van polaroid.

Continu | 22- 25 Maart

10:00 - 20:00
Out of competition films

Screening of out of competition films in the Lounge Corner in Schunck (first floor, near Bagels & Beans). Free entrance.

Selected films are:

 • ASYLUM PARK, Shanu Sharma, India, 20 minutes
 • Touch, Stojan Vujicic, Macedonia, 12 minutes
 • The Veiled, Joshua Long, Australia, 13 minutes
 • The Wheels On The Bus, Joshua Long, Australia, 10 minutes
 • FISHY STORY, Aleksandra Szymans, Germany, 18 minutes
 • The astronaut’s journal, Marina Belikova, Germany, 5 minutes
 • FIRE & LIGHT, Dana Conroy, USA, 10 minutes
 • More than a barbershop, Xandru Fernandez Ramirez, Fernando Otero Perandones, Ireland, 19 minutes
 • Firstly, Jacek Jedrzejczak, Poland, 4 minutes
 • 2FAST4U, Francois Thoolen, Belgium, Netherlands, 26 minutes
16:00 - 20:00
Virtual Reality Cinema

Screening of Virtual Reality Cinema in Schunck.

Selected films are:

 • Remain at Home, Gero A.E. Egger, Austria, 4 minutes
 • Marilyn Martinez, Lucia Galindo Martinez, Netherlands, 16 minutes
 • The Wall VR, Claudio Lai, USA, 19 minutes
 • Our North Pole 360, Olesya Kustova Russia, 7 minutes
 • Misfits, David Betteridge, UK, 4 minutes
 • In Danger of Deportation, Almudena Toral, USA, 10 minutes
Upgrade je lidmaatschap en profiteer van kortingen op al onze events!

Over de gastspreker(s)

Nathalie Crum

Nathalie Crum is gastspreker tijdens de DocCampus. Deze van oorsprong Limburgse is het toonbeeld van Nederlands documentairetalent en wordt geprezen om haar persoonlijke stijl en visie. Ze maakte onder meer Vaderland, Tien en De Belofte van Slek. Ze heeft inmiddels al ruime ervaring met diverse grote productiehuizen, omroepen en fondsen in Nederland.

Joost Seelen

Joost Seelen (1957) is gevierd Nederlands documentaireproducent en -regisseur en werkt sinds 1985 bij Zuidenwind Filmprodukties. Als regisseur maakte hij onder andere De Stad was van Ons en Zwarte Soldaten, als producent was hij betrokken bij onder andere Asielzoeka’s en Mijnstreekcomplex.

 

Tijdens de DocCampus is Joost coach en gastspreker tijdens de tweede dag.

Ben Verbong

Ben Verbong (1949) is regisseur uit Tegelen. In de jaren tachtig en negentig maakte hij in Nederland onder meer Het Meisje met het Rode Haar, De Schorpioen en De Flat. Nadien vertrok hij naar Duitsland waar hij zowel Duits- als Engelstalige producties regisseerde. Recent bracht hij de speelfilm The Von Trapp Family en de serie Honigfrauen uit.

 

Tijdens Euregion Film Festival is Ben verantwoordelijk voor de workshop Scriptwriting and -development op zaterdag 24 maart en is hij jurylid bij de pitch tijdens de Crossborder Film Conferentie.

Remy van Heugten

Remy van Heugten is prijswinnend filmregisseur en bekend van het succesvolle en geprezen Gluckauf. Remy studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Genk en de Nederlandse Film en Televisie Academie en volgde een spelregie cursus in de Verenigde Staten. Zijn meest recente, persoonlijke film Gluckauf won vier Gouden Kalveren – waaronder voor Beste Film en Beste Regie – en werd in totaal tien keer genomineerd. Ook in het buitenland viel de film op. Verder maakte hij als regisseur onder meer Witte Vis, Valentino en regisseerde hij diverse televisieseries, zoals Feuten, De 12 van Oldenheim en Hoe Overleef ik?.

 

Harro van Staverden

Harro van Staverden is producent van onder meer Code M, Storm en Achtste-Groepers huilen niet. Momenteel runt hij Phanta Basta!, onderdeel van Phanta Vision en verantwoordelijk voor producties voor voornamelijk familie en jongeren.

 

Tijdens Euregion Film Festival is Harro gastspreker tijdens de Crossborder Film Conference.

Peter Bouckaert

Peter Bouckaert joined Eyeworks, Belgium’s leading film& TV drama production company, in 2001. He developed, financed, produced and coproduced over 50 feature films (Ben X, Bullhead, Time Of My Life, The Verdict, Marina, The K. File, The Treatment, Behind the Clouds, Control, etc.) and quality TV drama series (Old Belgium, Double Life, The Divine Monster, Missing Persons Unit, De Ridder, Homegrown, Cordon, The Bunker, Please Love Me, The Infiltrator, etc).

 

Peter is guest speaker during the Crossborder Film Conference on Friday.

Reinier Selen

Reinier Selen is eigenaar van Rinkel Film en produceert zowel nationale als internationale speelfilms en televisieseries. Hij produceerde onder meer Van God Los, Nothing Personal, Een Echte Vermeer en Silk Road. Binnenkort komt de film Rafaël uit.

 

Tijdens Euregion Film Festival is Reinier panellid tijdens de Crossborder Film Conference.

Paul Pauwels

Paul Pauwels is directeur van het European Documentary Network. Tijdens het Euregion Film Festival is hij gastspreker tijdens de Crossborder Film Conference.

Germen Boelens

Germen Boelens is a Dutch film producer. Since 2013 he works as head of Corrino Drama, the film department at Corrino Studios. Boelens produced the Emmy-Kids nominated Dede: Mehmet with the Yellow Boots (2015) by director Tamara Miranda and children’s animation film Free as a Bird (2016) by Joyce van Diepen. In 2016 and 2017 he produced the socially engaged feature films Brothers (2017) and Fortune Seekers (2018), both by Golden Berlin Bear winning director Hanro Smitsman. Boelens studied Environmental Sience at Wageningen University in The Netherlands, and worked in education before entering the film industry.

 

Germen Boelens is special guest during the CineTalk at Friday March 23rd and we will show Broeders afterwards.

Joost Rekveld

Joost Rekveld (1970) maakt abstracte films en lichtinstallaties sinds 1991. Zijn animatiefilms zijn geïnspireerd door cybernetica, kunstmatig leven en robotarchitectuur. Van 2008 tot 2014 had Rekveld de leiding over de Interfaculteit ArtScience van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij publiceerde tevens verschillende essays en stelde tentoonstellingen en filmprogramma’s samen, over de geschiedenis van abstracte animatie en lichtkunst. Hij maakt ook onderdeel uit van het bestuur van Sonic Acts in Amsterdam en van Centre for Visual Music in Los Angeles. In 2017 wijdde het IFFR een retrospectief aan het werk aan Joost Rekveld.

Tijdens Euregion Film Festival presenteert Rekveld zelf een verzamelprogramma uit zijn werk.

Johan Leysen

Johan Leysen is een Vlaams acteur met een Europese film- en theatercarrière. Hij is in Nederland onder meer bekend van films als Eline Vere, Romeo, Gluckauf en Le Tout Nouveau Testament. Voor het Euregion Film Festival is hij aanwezig bij de vertoning van Resurrection en vooraf bij de inleidende CineTalk.

Kristof Hoornaert

Kristof Hoornaert is een gewaagd en uitdagend regisseur. Zijn eerste korte film, Kaïnwerd genomineerd voor een Gouden Beer in Berlijn. Zijn langspeelfilmdebuut Resurrection werd onder meer al geselecteerd voor de prestigieuze filmfestivals IFFR en Talinn Black Nights Festival.

Joke Zaat

Joke Zaat is beleidsmedewerker Cultuur bij de Provincie Limburg en het eerste aanspreekpunt voor het Limburg Film Fonds.

 

Joke zal vrijdag tijdens de Crossborder Film Conference een update geven van de nieuwe regelingen van het Limburg Film Fonds.

Cinta Weisz

Talents on stage!

Cinta Weisz, 15 jaar en woonachtig in Heerlen, verzorgt op vrijdag en zaterdag op geselecteerde tijden achtergrondmuziek op de piano.

Sino Schoonbrood

Talents on stage!

Sino Schoonbrood, 16 jaar en woonachtig in Simpelveld, verzorgt op vrijdag en zaterdag op geselecteerde tijden achtergrondmuziek op de piano.

Aankomende events