Food Film Weekend Roermond

Food Film Weekend Roermond

Een filmweekend rondom eten en drinken, van vandaag en morgen. Een samenwerking tussen ECI Film, Docfest Maastricht en CineSud.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Op 29, 30 juni en 1 juli vindt het Food Film Weekend plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Samen met Docfest en de ECI organiseren wij een smaakvol weekend met films rondom eten en drinken met culinaire hoogstandjes om je vingers aan af te likken.

Kom genieten van een uitgebreid filmmenu. Van insecten tot wereldberoemde cocktails en van taartjes tot Japanse Noedelsoep, tijdens het Food Film Weekend worden films vertoond rondom actuele thema’s die te maken hebben met eten en drinken.

Naast filmvertoningen zijn er onder andere inleidingen, verschillende proeverijen en een kookworkshop met bermplanten. Het complete programma vind je hieronder.

Tickets

Tickets voor het evenement zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de ECI. Op de dagen zelf is er kassaverkoop. Voor het walking dinner bij ONE zijn tickets uitsluitend verkrijgbaar via ONE. Tickets voor losse films kosten €8,50. Voor de speciale programma’s, zoals de cocktailproeverij en het walking dinner, geldt een toeslag.

Vrijdag 29 juni

18:30 - 19:00
Feestelijke opening

Opening Food Film Weekend met bubbels, macarons van DutchHomemade Roermond en Drummer Laurens Beijer. Iedereen is welkom in de EXPO-ruimte  bij de filmzalen.

19:00 - 20:45
Film: The Cakemaker

Thomas is een jonge en talentvolle banketbakker die in Berlijn woont. Zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israel, daar speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn is. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij in Berlijn is. Maar dan op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem en verneemt hij dat Oren bij een auto ongeluk is omgekomen. Hij besluit naar Jeruzalem te gaan om antwoorden te zoeken.

19:15 - 20:55
Film: Schumann's Bar Talks

De ervaren Duitse barman Charles Schumann reist de wereld over op zoek naar ’s werelds beste bars en de mensen die ze tot leven laten wekken.

21:00 - 00:00
Cocktailproeverij met cocktails uit de film

In samenwerking met Mr. Sammi is er na afloop van de film een cocktailproeverij. Bartender Sam bereidt 3 cocktails uit de film en legt uit wat er zo bijzonder aan is. Locatie: binnenplaats ECI, bij slecht weer binnen. Ticket: €23,50

Tickets zijn zowel los te koop als in combinatie met de film Schumann’s Bar Talks. Kijk op de website van de ECI voor alle opties.

Zaterdag 30 juni

19:15 - 19:45
Proeverij: Eetbare wilde planten uit de bermen in Roermond

Initiatief Zilverschoon koppelt de mens in de stad opnieuw met de natuur, en in het bijzonder met die wilde planten en ‘onkruid’ die voor de mens van levensbelang zijn: de eetbare. Tijdens deze proeverij leer je eetbare natuur van de bermen van Roermond kennen, verzamelen en bereiden.

20:00 - 22:00
Film: Vleesverlangen (incl. korte film Slagershart) met introductie

Vleesverlangen (74 minuten)
In Vleesverlangen vraagt Marijn Frank zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees.

Slagershart (14 minuten)
in Slagershart volgt regisseur Marijn Frank de dertienjarige Wessel. Hij twijfelt over de toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn stoere vader en opa?

Inclusief een introductie van een nog nader bekend te maken gast.

20:15 - 21:50
Film: Love & Fungi

Lucien en Regina verzamelen wilde paddestoelen in de bossen van New Jersey, die ze vervolgens verkopen aan restaurants in New York. Hij is een idealist in hart en nieren, zij heeft een meer praktische inslag. Ze leiden een simpel leven en hun inkomen is onzeker. Daarom neemt Regina een baan aan als kok in een toprestaurant. Terwijl haar culinaire ster rijst, gaat hun relatie bergafwaarts.

Zondag 1 juli

14:45 - 16:15
Constructing Albert

Nadat El Bulli, het grootste restaurant in de geschiedenis, sluit, probeert chef Albert Adrià uit de schaduw van zijn oudere broer, de wereldberoemde Chef Ferran Adrià, te stappen. ‘s Werelds meest ondergewaardeerde chef gaat op zoek naar zijn eigen succes met als doel: een van de beste restaurants ter wereld openen. Albert brengt vervolgens een revolutie teweeg in de manier waarop eten wordt ervaren.

15:30 - 16:15
Proeverij: Tasty Bugs

Maak kennis met de smaak van verschillende insecten tijdens de insectenproeverij van Tasty Bugs.

16:30 - 17:45
Film: Bugs

Sinds de VN insecten aanraadde als eten zijn ze al de hemel in geprezen door chef-koks en gastronomen voor hun unieke smaak, door milieuactivisten voor hun lage ecologische kost en door voedselwetenschappers voor hun hoge voedingswaarde. Ze lijken de perfect oplossing tegen wereldhonger. Nordic Food Lab, een team uit Kopenhagen bestaande uit chef-koks en wetenschappers, reist de wereld rond om te luisteren naar mensen voor wie insecten al jaren dagelijkse kost is. Ze oogsten en eten insecten samen met mensen uit Europa, Australië, Mexico, Kenia, Japan en nog vele andere plaatsen.

16:35 - 18:10
Film: Ramen Heads

Duik in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. Wat begon als een snelle, eenvoudige en vooral voedzame soep voor de hongerige bevolking in het naoorlogse Japan, is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultus. Devote fans, ramen heads, reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Ze hebben er urenlange wachtrijen voor over. Tomita Osamu is al drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste ramenchef van Japan.

Tickets voor het evenement zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de ECI. Op de dagen zelf is er kassaverkoop. Voor het walking dinner bij ONE zijn tickets uitsluitend verkrijgbaar via ONE.

Over de gastspreker(s)

Zilverschoon

Expeditie Zilverschoon koppelt de mens in de stad opnieuw met de natuur, en in het bijzonder met die wilde planten en ‘onkruid’ die voor de mens van levensbelang zijn: de eetbare. Eetbare natuur leren kennen, verzamelen en bereiden door bewoners van de stad, dat is de essentie van het idee.

Mr. Sammi

Hoe bereid je de lekkerste cocktails, in dit geval die uit de film Schumann’s Bar Talks? Mr. Sammi showt het je!

Tasty Bugs

Tasty Bugs is een jonge organisatie, gericht op insecten voor zowel de huisdierenmarkt als human consumption.

Aankomende events