Niet alleen Limburg, maar overal staan nieuwe makers op om mooie producties te maken. In het event Limburg New Talent Shorts laten we op verschillende locaties in Limburg producties van regionale nieuwe makers én daarbuiten zien. De eerste editie van Limburg New Talent Shorts vindt plaats op maandag 25 februari, 19.45 uur in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Jij bepaalt na afloop de publieksfavoriet!

Voor deze eerste editie hebben we een mooi programma samengesteld, met de beste korte films van nieuwe makers. Drie hiervan hebben een speciale link met de stad waar het event plaatsvindt. Zo is regisseuse Kim Hotterbeekx van Hotel Oswald afkomstig uit Sittard-Geleen, werd De Zalm & Jij grotendeels opgenomen in de stad en waren de achttiende eeuwse Bokkenrijders uit Voor Galg en Rad een ware plaag voor de streek. De andere twee producties zijn de komische korte film Slurp van Florent Hill (Frankrijk) en de crossover animatie Phildel: The Deep van Youri Dekker (Verenigd Koninkrijk).

Na afloop van de screening is er een Q&A met enkele filmmakers.

Maandag 25 februari

19:45 - 21:00
Films | New Talent Shorts

De vertoonde films zijn:

  • Slurp (France, Florent Hill)

Komische korte film waarin een kleinzoon een irritante gewoonte van zijn oma op probeert te lossen.

  • Phildel: The Deep (UK, Youri Dekker)

Een geanimeerde cross-over video clip met een pakkend verhaal. Ramsey heeft zojuist een naaste collega verloren, en probeert een manier te vinden om zijn leven weer voort te zetten.

[making of]

  • Voor Galg en Rad (Netherlands, Paul Haans & Jeroen Wielheesen)

Zuid Limburg, 18e eeuw. Mensen verhongeren en worden uitgebuit door de regerende Macht.
Armoede en onderdrukking overheersen. Kapitein van de Bokkenrijders Matthijs Ponts probeert zijn familie zo goed mogelijk te onderhouden. Als hij wordt opgepakt, staat zijn
zoon Mathias er alleen voor.

[watch trailer]

  • Hotel Oswald (Netherlands, Kim Hotterbeekx)

Als een romantische avond in een hotel een mysterieuze verdwijning van haar vriendin wordt, ontdekt Helen dat er meer is in dat hotel dan het lijkt.

[watch trailer]

  • De Zalm en Jij (Netherlands, Raynor Arkenbout)

Tijdens de moeizame bevalling van zijn zoon, reflecteert een angstige aanstaande vader op alle momenten in zijn seksuele ontwikkeling die hem hiertoe heeft geleidt en hoe dit zich verhoudt met de zalm trek.

[watch trailer]

Enkele makers zijn na afloop aanwezig voor een Q&A.
Het programma vindt plaats in de filmzaal van De Domijnen. Tickets zijn vanaf begin februari te koop via filmhuis De Domijnen.

Tickets

Tickets zijn uitsluitend te koop via Filmhuis De Domijnen en kosten slechts €5.