Limburg Film Festival 2018

Limburg Film Festival 2018

Drie dagen vol films, masterclasses en netwerkmomenten. Kom ook naar de CineMaster: Cinematografie (Rob Hodselmans) en de CineTalk met Leon Verdonschot!

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

12-14 januari 2018 vindt de tweede editie van het Limburg Film Festival plaats in Filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo. Net als vorig jaar is er een gevarieerd programma, vol met premières, filmvertoningen en meer dat de Limburgse (film)cultuur zichtbaar maakt. Koop je tickets hier online en profiteer van extra korting!

Limburg Film Festival

Het Limburg Film Festival wordt georganiseerd door Filmtheater De Nieuwe Scène i.s.m. CineSud. Drie dagen lang staat het centrum van Venlo in het teken van de Limburgse film. Naast Filmtheater De Nieuwe Scène, doen dit jaar bijvoorbeeld ook het Limburgs Museum en CityCinema mee. Dompel je 12-14 januari onder in de Limburgse film!

Randprogramma

Net als vorig jaar, verzorgt CineSud op de zaterdag i.h.k.v. CineFest Venlo een programma waar filmmakers en -liefhebbers inspiratie en kennis kunnen opdoen van ervaren makers. Dit jaar is er een CineMaster met Rob Hodselmans te maken gast en een CineTalk met documentaire-, programmamaker en schrijver Leon Verdonschot. Meer informatie en tickets vind je via het programma-schema hieronder. Koop je tickets vooraf online en profiteer van korting. Leden van CineSud krijgen daarbovenop nog kortingen tussen de 5% en 35%.

Op de dag zelf is er enkel nog kassaverkoop tegen regulier tarief.

Films

Er worden dit jaar 32 films vertoond, waaronder 7 premières. Op zondagmiddag organiseert CineSud een blokje korte films van o.a. (oud-)CineSud Talent en met de officiële premiere van de documentaire De Nieuwe Limburger van Kim de Bis. Tickets voor filmvertoningen zijn uitsluitend verkrijgbaar via de site van het Limburg Film Festival zelf.

Zaterdag 13 januari

13:30 - 15:15
CineMaster: Rob Hodselmans - Cinematografie

Rob Hodselmans gaat aan de hand van fragmenten in op de rol van cinematografie in zijn werk, waarin emotie een belangrijke rol speelt. Rob heeft ervaring op zowel fictie-, documentaire- als commercial-gebied en vertelt je dan ook alles wat je wilt weten. Ook gaat hij in op zijn nieuwe documentaire Nao ’t Zuuje, hoe hij zelf begonnen is en wat inspiratiebronen zijn geweest.

Aansluitend aan de CineMaster wordt, na een korte pauze, de Nao ’t Zuuje vertoond. Tickets voor deze film (en andere films) kun je verkrijgen via limburgfilmfestival.nl.

Tickets vind je hieronder. Bij je ticket krijg je een gratis consumptie. Vanaf de dag van het event is het enkel nog mogelijk om tickets te kopen bij de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scène.

18:00 - 19:30
CineTalk: Leon Verdonschot - Werk, inspiratie, voorbeelden

CineTalk is niet meer weg te slaan uit het filmlandschap! Eerdere gasten waren onder meer Pieter Kuijpers, Martin Koolhoven en Robert-Jan Westdijk.

Tijdens deze tweede editie van het Limburg Film Festival gaan we het gesprek aan met creatieve duizendpoot Leon Verdonschot. Als journalist, schrijver, (radio)programmamaker en regisseur, is hij veel bezig met journalistiek en de wereld om hem heen. Tijdens het Limburg Film Festival gaat zijn nieuwe documentaire Het Schoonmakersparlement in première. We gaan met Leon in gesprek over zijn werk als documentairemaker, journalist en de wereld van kunst en muziek.

Aansluitend aan de CineTalk wordt, na een korte pauze, de documentaire Het Schoonmakersparlement vertoond. Tickets voor deze film (en andere films) kun je verkrijgen via limburgfilmfestival.nl.

Tickets vind je hieronder. Bij je ticket krijg je een gratis consumptie. Vanaf de dag van het event is het enkel nog mogelijk om tickets te kopen bij de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scène.

Tickets zijn vanaf de dag van het event enkel nog te koop bij de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scène.

Over de gastspreker(s)

Rob Hodselmans

Rob Hodselmans is al jaren cameraman. Geschoold op de kunstacademie Sint Joost en verder ervaring opgedaan in de praktijk voor de VPRO en NPS. Hij is ook al jaren de cameraman voor Holland Sport, maakte de promo’s voor Zomergasten en legde vele films, documentaires en commercials vast op beeld. Verder maakte hij een aantal lange speelfilms en documentaires, waaronder As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to over Ellen ten Damme.

Tijdens het Limburgs Film Festival zal zijn film Nao ’t Zuuje vertoond worden en is hij zaterdag 13 januari in de middag aanwezig voor een CineMaster over cinematografie.

Leon Verdonschot

Leon Verdonschot is een Nederlandse journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. Leon Verdonschot schrijft onder meer voor de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer.

Leon’s documentaire het Schoonmakersparlement zal tijdens het Limburgs Film Festival in première gaan. Op zaterdagavond 13 januari is hij aanwezig voor een CineTalk.

Aankomende events