Masterclass: From script to screen

Masterclass: From script to screen

Direct tickets kopen
Leer alles over de structuur van film, scenario, camerastandpunten en shots, decouperen en mise-en-scene, pre-productie en meer.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Tijdens de Masterclass From script to screen leert de deelnemer alles over de structuur van film, scenario, camerastandpunten en shots, decouperen en mise-en-scene (het visueel uitdenken van je film), pre-productie, natuurlijk over storyboarding, en meer. Van Soest doet dit aan de hand van de casus Brimstone en geeft daarbij een inside look in het tot stand komen van deze grootse internationale productie.

De cursus

De masterclass vindt plaats op vrijdag 8 december van 14.00 tot 18.00 uur in zaal 6 van Lumière Cinema.

De masterclass is verdeeld in twee gedeeltes, waarin aandacht is voor de theorie en de praktijk. De deelnemers krijgen twee opdrachten. De eerste is gezamenlijk (in groepjes) een logline bedenken naar aanleiding van de behandelde materie, de tweede bestaat uit een storyboard/decoupage-opdracht die men in groepen van twee gaat uitwerken. 

De docent

Raimond van Soest is Nederlands bekendste storyboardtekenaar en werkte mee aan grote filmklassiekers als Michiel de Ruyter, Oorlogswinter en Alles is Liefde.  Zijn laatste grote wapenfeit is Brimstone, de epische western van Martin Koolhoven met Hollywoodsterren als Guy pierce, Dakota Fanning, Carice van Houten en Kit Harington. Een storyboardtekenaar bedenkt samen met de regisseur in de pre-productie-fase scenes van de film uit, dient hierbij als sparringpartner en vertaalt deze naar een getekend draaiboek voor de hele crew. Hierbij komen alle facetten van film(regie) aan bod: scenario, camera, montage, art-direction, kleding, licht, etc.

Upgrade je lidmaatschap en profiteer van kortingen op al onze events!

Over de gastspreker(s)

Raimond van Soest

Raimond van Soest is Nederlands bekendste storyboardtekenaar en werkte mee aan grote filmklassiekers als Michiel de Ruyter, Oorlogswinter en Alles is Liefde.  Zijn laatste groote wapenfeit is Brimstone, de epische western van Martin Koolhoven met Hollywoodsterren als Guy pierce, Dakota Fanning, Carice van Houten en Kit Harington. Een storyboardtekenaar bedenkt samen met de regisseur in de pre-productie-fase scenes van de film uit, dient hierbij als sparringpartner en vertaalt deze naar een getekend draaiboek voor de hele crew. Hierbij komen alle facetten van film(regie) aan bod: scenario, camera, montage, art-direction, kleding, licht, etc.

Aankomende events