Sustainability Week: Climate change?

Sustainability Week: Climate change?

In het kader van de Sustainability Week van Universiteit Maastricht organiseert Green Office een vertoning en debat rondom de documentaire The Uncertainty has Settled.

Word lid en krijg standaard gratis toegang of fikse korting op al onze events!

Tell me more

Info & tickets

Woensdag 18 april organiseert Green Office i.h.k.v. Sustainability Week Maastricht in samenwerking met CineSud en Marijn Poels een vertoning van de documentaire The Uncertainty has Settled. Deze controversiële film over klimaatverandering sluit mooi aan bij het thema van de week: duurzaamheid.

  • Is klimaatverandering nog wel natuurlijk?
  • Of wordt de wetenschap geleid door big business?
  • Welke rol spelen politiek, media en grote energiebedrijven?

Deze vertoning staat volledig in het teken van de actuele discussie rond het klimaat, klimaatverandering, groene energie en andere levensbronnen en duurzaamheid. Dat het klimaat verandert is duidelijk, maar doet het dat niet al eeuwen? In de film komen de gewone boeren, maar ook invloedrijke wetenschappers uit New York, London en Moskou aan het woord.

Klimaatverandering is big business geworden. Wanneer je twijfelt aan de heersende klimaatwetenschap ben je complot-denker of Donald Trump aanhanger. Die grote dogma’s maken het thema gevoelig, vooral voor een linkse idealist als ik. Maar tevens dwingt het me ook mijn eigen ideologie aan de kaak te stellen. Anders heb je het gevaar dat je eigen gedachtegoed een religie wordt.

Praktisch

De vertoning van The Uncertainty has Settled in aanwezigheid en met nagesprek met de regisseur vindt woensdag 18 april plaats in Lumière Cinema in Maastricht. Het programma start om 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via links op deze site.

Sustainability Week: The Uncertainty has Settled

19:00 - 20:30
Filmvertoning incl. introductie

Het officiële programma start om 19.00 uur. Vanaf 18.45 bent u welkom om een plaatsje te zoeken in de zaal. Na een korte introductie van en met de regisseur Marijn Poels start de film The Uncertainty has Settled.

Deze documentaire snijdt de discussie over klimaatverandering en energie aan. In de film bezoekt men Duitse boeren die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energieleveranciers geworden. Poels stelt vragen over klimaat, wetenschap en politiek. De regisseur bezoekt vooraanstaande wetenschappers zoals de 93 jarige Freeman Dyson. Een natuurkundige die in de jaren 50 nog met Albert Einstein in New York werkte.

20:30 - 21:15
Nagesprek en discussie

Na afloop van de vertoning van de film gaan we met de regisseur in gesprek. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor discussie met en vragen uit het publiek.

Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze link.

Over de gastspreker(s)

marijn pools film director documentary maker

Marijn Poels

Marijn Poels is een Nederlands onafhankelijk film- en documentairemaker. Hij maakte onder meer de films Pablo, Ageless Friends en de documentaire reeksen L1mburg Helpt en Route 2015.

Aankomende events