De Nederlandse geschiedenis telt ontzettend veel belangrijke personen, indringende gebeurtenissen en bijzondere verhalen. Een van deze bijzondere verhalen is het verhaal rond de Bende van de Bokkenrijders. Een van de vele verhalen rondom deze Limburgse legende is nu verfilmd met Tygo Gernandt, Peter Faber en Joes Brauers in de hoofdrollen: Voor Galg en Rad, geregisseerd door Paul Haans en Jeroen Wielheesen. Jij kunt nu exclusief bij een van de speciale voorpremières zijn!

  • Het verhaal van de legendarische Bokkenrijders voor het eerst op het witte doek!
  • Tygo Gernandt, Joes Brauers en Peter Faber in de hoofdrollen.
  • Meeslepende korte film van nieuw filmtalent.

Voor Galg en Rad

Zuid-Limburg, 18e eeuw. Mensen verhongeren en worden uitgebuit door de regerende macht. Armoede en onderdrukking overheersen. Kapitein van de Bokkenrijders Mathias Ponts probeert zijn familie zo goed mogelijk te onderhouden. Als hij wordt opgepakt, staat zijn zoontje er alleen voor.

Voorpremières

CineSud verzorgt de distributie van Voor Galg en Rad en organiseert i.s.m. producenten Het Filmhuus en Buzz Media drie speciale voorpremières. Afhankelijk van de vertoning en of je bijvoorbeeld donateur van de film bent, geldt er een toegangsprijs. Heb je recht op een gratis ticket, vul dan hieronder de ‘RVSP’ in en we nemen contact met je op. In het andere geval kun je direct kaartjes kopen onder ‘Tickets’.

17-11, 19.30 uur: speciale vertoning in Cinema Lumière (Maastricht)
De eerste vertoning is zaterdagavond 17 november tijdens het SHIFT filmfestival in Maastricht. Hét filmfestival waar alles wat nieuw is centraal staat! Op zaterdag 17 november wordt Voor Galg en Rad voor het eerst vertoond op het witte doek! In dit programma-blok vindt ook nog de voorpremière plaats van Tot Inkeer (Vincent Konings) en Belofte (Guido Coppis) en worden de awards van het festival uitgereikt.
Gratis voor donateurs (met recht op ticket) en cast/crew (RVSP verplicht), regulier ticket: €7,50 (incl. één consumptie, incl. BTW)

01-12, 20.00 uur: speciale vertoning in Brasserie ‘Oud Limburg’ (Puth)
Zaterdagavond 1 december is de gala-premiere (in Bokkenrijders-thema) in de brasserie ‘Oud Limburg’ in Puth, bewonder de film in stijl en geniet van een borrel en live muziek. Cast en crew zal aan het woord komen en er is genoeg tijd om na te praten in de prachtige, speciaal aangeklede zaal van brasserie Oud Limburg in Puth.
Gratis voor donateurs (met recht op ticket) en cast/crew (RVSP verplicht), regulier ticket: €7,50 (incl. één consumptie, incl. BTW)

02-12, 14.00 uur: speciale vertoning in Nonke Buusjke (Schinveld)
Zondagmiddag 2 december is de film te zien bij openluchtmuseum Nonke Buusjke. Nonke Buusjke is tevens een belangrijk decor geweest tijdens de opnames in november 2017. Kom genieten van de film, een overheerlijke (zelfgebakken) vlaai en een bakje koffie of thee. De film wordt binnen in een van de museumruimtes vertoond en naderhand zal er genoten kunnen worden van live muziek. Ook is er de mogelijkheid om de rest van het museum te bekijken.
Gratis voor donateurs (met recht op ticket) en cast/crew (RVSP verplicht), regulier ticket: €7,50 (incl. vlaai en koffie/thee, incl. BTW)

Heb je recht op een gratis ticket, vul dan hieronder de ‘RVSP’ in en we nemen contact met je op. In het andere geval kun je direct kaartjes kopen onder ‘Tickets’.

Upgrade je lidmaatschap en profiteer van kortingen op al onze events!

RSVP

Uitverkocht! 17-11, 19.30u: Lumière Cinema Reserveer hier je ticket (alleen voor cast/crew en donateurs).
Uitverkocht! 01-12, 20.00u: Brasserie Oud Limburg Reserveer hier je ticket (alleen voor cast/crew en donateurs).
Uitverkocht! 02-12, 14.00u: Nonke Buusjke Reserveer hier je ticket (alleen voor cast/crew en donateurs).