SHIFT Film Festival

Het festival van de toekomst. Ontdek de toekomst van film!

  • Hét podium voor nieuw filmtalent
  • Internationale gastsprekers
  • Interactieve randactiviteiten voor publiek
  • Dé filmcampus van Nederland
  • Ontmoetingsplek voor makers en publiek
"Goed en waardevol filmfestival."
Nuri Akalin
"Veel variatie in films en workshops."
Anoniem
"Netwerken, leren en doen op één locatie."
Remy Kooi

Kijk naar de beste (korte) films, vier een feestje, bezoek de filmcampus, volg masterclasses of ontdek de virtual reality cinema. Maak je eigen verhaal!

“Ben jij klaar voor de toekomst van film?”

SHIFT Film Festival

Het SHIFT Film Festival is een nieuw audiovisueel festival dat focust op de snel veranderende manier waarop wij film consumeren en maken. Steeds meer experimenteren filmmakers met de manier waarop films worden aangeboden en gedistribueerd en de technieken waarmee ze tot nieuwe formats komen. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe kanalen en media die er voor zorgen dat we ons in een constant veranderend medialandschap begeven.

Tijdens het festival kom je jaarlijks in contact met de filmmakers van de toekomst, bespreken we huidige én toekomstige trends en ontwikkelingen en stimuleren we ontmoetingen tussen makers en publiek. Als maker kun je masterclasses en campussen volgen, als liefhebber onderuit gezakt de beste films kijken of opgaan in de virtual reality cinema.

Editie 2018: n.t.b.

Jaarlijks worden er honderden films ingezonden naar het SHIFT Film Festival. Dit heeft er voor gezorgd dat onze programmering de afgelopen jaren van bijzonder hoog niveau was. We willen dat graag zo houden en kijken dan ook uit naar jouw film. Je kunt je film inzenden door rechts in de side-bar op de button te klikken.

Het complete programma van het vierde SHIFT Film Festival vind je vanaf september 2018 hier.

Klik hier.

Het team

Eerdere edities