Filmfestival Tijdsbeeld 2017 aangekondigd

Festival zet de cultuurhistorie van Limburg op de kaart.

Filmfestival Tijdsbeeld 2017 vindt plaats op zondag 26 november 2017 van 11.00-18.15 uur bij Filmtheater De Nieuwe Scène (Nieuwstraat 13) in Venlo. Voor deze editie waren Het Limburgs Museum en het Huis voor de Kunsten Limburg op zoek naar cultuurhistorische films over Limburgse verhalen. Uit alle ingezonden films werden negen films geselecteerd voor vertoning tijdens het festival. 

Servaas Huysprijs

De negen films die tijdens het festival vertoond worden, worden ‘live’ gejureerd door drie jurlyeden. Aan het einde van het festival maken zij de winnaar van de juryprijs bekend. De meest opvallende film wordt dan bekroond met de Servaas Huysprijs. De prijs bestaat uit een coachingstraject van CineSud waarbij de maker gedurende vier fases van het productieproces door professionals wordt begeleid bij het maken van een nieuwe film. De winnaar van de Servaas Huysprijs mag zijn of haar film tevens vertonen tijdens het Limburg Film Festival op 12 t/m 14 januari 2018 in Venlo. 

Naast de juryprijs (Servaas Huysprijs) wordt ook een publieksprijs uitgereikt. De winnaar van de publieksprijs mag in 2018 gratis deelnemen aan vier CineMasters van CineSud. Tijdens de CineMasters worden telkens andere filmdisciplines uitgelicht door een Nederlandse filmprofessional.

Tickets

Toegangskaarten zijn ten tijde van het festival te koop bij de kassa, maar kunnen ook vooraf besteld worden via de website van Filmtheater De Nieuwe Scène.  Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus vooraf kaartjes bestellen via de website is aan te bevelen. Het festival vindt plaats op zondag 26 november 2017 van 11.00-18.15 uur.

Andere content