Gamechanger wint hoofdprijs in Berlijn

Korte film van Christian van Duuren bekroond op Interfilm Berlin.

De korte film Gamechanger van de uit Geleen afkomstige regisseur Christian van Duuren is op het Interfilm festival in Berlijn in de prijzen gevallen. De film won de eerste prijs in de Confrontations competitie, welke is gewijd aan films die ingaan tegen geweld en intolerantie. Aan de prijs is een bedrag van €2000 gekoppeld.

Gamechanger gaat over de dertigjarige Max. Op weg naar weer een buitenlandse oorlogsmissie raakt Max verstrikt in een spelletje met de buurjongens. Gaandeweg verliest Max de realiteit uit het oog en verliezen de jongens hun onschuld. De film werd gemaakt in het kader van de NTR Kort! reeks in 2016.

Interfilm Berlin werd dit jaar voor de 33ste keer georganiseerd en staat bekend als een van de oudste en grootste kortfilmfestivals ter wereld. Jaarlijks worden meer dan 7000 films ingezonden, waarvan er ongeveer 500 worden geselecteerd. Gamechanger werd eerder al geselecteerd voor prestigieuze festivals als L.A. Shorts International Film en South by Southwest Film Festival.

Andere content