Hotel Oswald wint Amerikaanse filmprijs

Korte film van Kim Hotterbeekx bekroond in Maryland.

De korte film Hotel Oswald van regisseuse Kim Hotterbeekx heeft een prijs gewonnen in Amerika. De in het kader van CineSud Talent 2017 vervaardigde film, sleept hiermee haar tweede award binnen.

Cult

Eerder dit jaar won de film namelijk al de Audience Award tijdens het Euregion Film Festival. Afgelopen week kon daar tijdens het Queen City Film Festival in Maryland de prijs voor beste korte film in de categorie ‘cult’ aan worden toegevoegd.

Het Queen City Film Festival werd voor de zevende keer georganiseerd en presenteerde een vierdaags programma vol met korte en lange films. Uit ongeveer 100 geselecteerde films werd Hotel Oswald door de jury verkozen tot een van de prijswinnaars.

Hotel Oswald

Helen checkt in bij Hotel Oswald. Ze heeft afgesproken met Naomi, die een dag later aankomt. Het hotel voelt echter vreemd aan. Het is ontzettend ouderwets, de hotelmedewerker komt geforceerd over en wanneer Helen de volgende dag in de tuin gaat zitten merkt ze dat er iets niet klopt.

Dit wordt daarentegen vergeten wanneer Naomi aankomt. Helen bloeit op en de twee hebben een romantische avond samen. Maar wanneer Helen terugkomt nadat ze sigaretten is gaan halen, is Naomi verdwenen en de hotelkamer leeggehaald. Helen gaat op zoek naar Naomi, lukt het haar de mysterieuze verdwijning op te lossen?

Hotel Oswald werd geschreven en geregisseerd door Kim Hotterbeekx. De film werd gemaakt in het kader van CineSud Talent 2017.

Andere content