Inzendingen voor het Limburg Film Festival geopend

Inzenden kan tot en met 31 oktober.

11 tot en met 13 januari 2019 staat alweer de derde editie van het Limburg Film Festival voor de deur, dé plek waar Limburgse producties en makers een podium krijgen om hun werk aan het publiek te tonen. Als filmmaker kun je je film vanaf nu inzenden!

Speerpunten

Het Limburg Film Festival vindt jaarlijks in januari plaats in Venlo, met filmtheater De Nieuwe Scène als stralend middelpunt. In 2019 kan het festival beschikken over een unieke satelliet locatie met ruimte voor extra films, side events en debat. Ook nieuw is het festivalcafé waar op de festivaldagen en in de uurtjes daarna alle ruimte is om in een passende ambiance gezellig samen te zijn. Het festival is na de eerste twee succesvolle edities een nieuwe fase in gegaan en in de edities van 2019 en verdere jaren legt men de volgende accenten:

  • Een podium zijn voor Limburgse filmmakers
  • Beeldcultuur: uitbreiden met nieuwe vormen van beeldcultuur en interactieve programma’s.
  • Cultuur en leefbaarheid: educatieve activiteiten gericht op studenten, ouderen en anderen, gerelateerd aan maatschappelijke thema’s in relatie met de Limburgse cultuur

De editie 2019 vindt plaats van 11 tot en met 13 januari in Venlo.

Zend nu je film in

1 september jongstleden is de call geopend voor het Limburg Film Festival 2019. Filmmakers kunnen tot en met 31 oktober hun productie inzenden. Hierbij richt het festival zich op korte en lange speelfilms, korte en lange documentaires en animaties. Als filmmaker hoef je niet uit Limburg afkomstig te zijn, maar je film moet wel een duidelijke Limburgse link te hebben. Dit betekent dat op zijn minst het verhaal zich grotendeels in Limburg moet afspelen, of dat een belangrijke positie binnen de filmproductie vervuld moet zijn door een van origine Limburger, bijvoorbeeld de regisseur, eerste cameraman of hoofdrolspeler. Er wordt een selectie van de beste films gemaakt om een hoog niveau na te streven. Je vindt het complete reglement en het inzendformulier via de button hieronder.

Stuur nu je film in naar het LFF 2019!

Andere content