Korte film Beest gesteund door Nederlands Film Fonds

Film van regisseur Jan Verdijk maakt deel uit van CineSud Talent 2018.

De korte film Beest van Jan Verdijk, een van de CineSud Talent projecten van 2018, is een van de negen gelukkige projecten die gesteund wordt door het Nederlands Filmfonds.

Filmfonds Shorts

In het kader van talentontwikkeling van nieuwe makers heeft het Nederlands Filmfonds uit 35 filmplannen acht korte fictiefilms en één korte documentaire geselecteerd die een realiseringsbijdrage krijgen van maximaal € 30.000. De originaliteit, diversiteit en kwaliteit van de ingediende plannen was hoog. De ontwikkeling van nieuw talent staat centraal bij de selectie, alsook de zoektocht van de maker naar een eigen handschrift.

Een van de geselecteerde projecten is de korte film Beest van regisseur Jan Verdijk. Hij diende dit plan eerder dit jaar in voor CineSud Talent en werd hiermee geselecteerd voor de 2018-lichting. De filmfonds-aanvraag werd ingediend door producent The Rogues uit Amsterdam.

Beest

Beest gaat over een egocentrische vader die zich misdraagt tijdens een weekendje weg, waardoor zowel zijn gezin als zijn omgeving zich tegen hem keren. Het scenario werd geschreven door Verdijk zelf. De film zal worden opgenomen in en rond Limburg met deels Limburgse cast en crew. De afgelopen maanden is de maker in het kader van CineSud Talent gecoacht bij de verdere ontwikkeling van zijn project. De opnamen staan gepland voor augustus.

Andere content