Lichting CineSud Talent 2019 bekend

Twee nieuwe filmmakers krijgen financiële steun en coaching bij de realisatie van hun project.

Voor de zesde jaargang van CineSud Talent zijn twee filmplannen uitgekozen uit 14 inzendingen.

2019

Tussen november en december 2018 kregen filmmakers de kans hun idee in te sturen voor CineSud Talent. De regeling stond open voor filmplannen van nieuwe filmmakers, met een aantoonbare connectie met Limburg. Er werden dit jaar 14 plannen ingediend. Ingediende plannen waren afkomstig van makers uit allerlei windstreken: van Maastricht tot Amsterdam en van Eindhoven tot Utrecht. 

De volgende plannen en makers zijn geselecteerd binnen de betreffende regeling:

korte productie – regulier

  • Abigail Prade – A Mutual Understanding

Een korte film over het onconventionele huwelijk tussen een jonge Filipijnse vrouw en een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan.

  • Nicole Jachmann – Scooters

Robin (15) brengt de zomer door met haar vriendin Maria. Een tijd die eindeloos lijkt te duren en waar ouders niet lijken te bestaan. Beste vrienden delen alles.

Vervolg

De komende weken gaan de makers en CineSud met elkaar in gesprek een krijgen de makers coaching bij het ontwikkelen van hun cultureel ondernemerschap. Ook worden de plannen verder doorontwikkeld i.s.m. diverse coaches en cast en crew compleet gemaakt. De opnamen vinden plaats in de periode mei – september. De films gaan begin 2020 in première.

Na het succes van vorig jaar, bieden we ook dit jaar gedurende het traject coaching van externe industry experts aan. Geselecteerde makers krijgen coaching op gebied van onder meer scenario, casting, spelregie, decoupage en edit. Coaches waren vorig jaar onder meer Ben Verbong, Ben Sombogaart, Gijs van der Lelij, Tanya Fallenius, Annelies van Woerden en Caspar Thiel. De coaches voor de 2019 lichting worden gedurende het jaar bekend gemaakt. De planning ziet er als volgt uit:

  • 12 januari: coaching crowdfunding, financiering en script
  • 21 maart: coaching (co-)productie en netwerken
  • 21-22 maart: coaching storyboard, casting en (spel)regie
  • september: coaching edit
  • november: coaching distributie
  • tweede week november: oplevering film

Over CineSud Talent

CineSud Talent geeft nieuwe makers een kans eerste stappen te zetten in de filmwereld. De afgelopen drie jaar heeft dat 20 producties opgeleverd die voor de makers deuren hebben geopend en spin-off hebben gekregen. De films zelf waren ook bijzonder succesvol met meer dan 350 festivalselecties en meer dan 40 awards. Eerdere Talent films waren onder meer: Mischa (Remy Kooi), All There Is (Jeroen Mourmans), Mijndert (Janneke Swinkels & Tim Frijsinger) en Barbara (Mark Handels).

Indienen

Indienen kan jaarlijks via cinesud.nl/talent. Heb je deze call gemist? De nieuwe call voor CineSud Talent opent in november 2019.

Steun regionaal filmtalent

Regionale toptalenten – in welke sector dan ook – zijn belangrijk voor onze regio. Zij zijn een belangrijke pijler van onze culturele, maatschappelijke en economische toekomst. Door lid te worden van onze speciale Club van 100 steun je onze talenten.

Steun regionaal talent en word lid van de Club van 100!

Andere content