Lichting CineSud Talent 2017 bekend

Drie nieuwe filmmakers krijgen coaching en financiële steun bij de realisatie van hun project.

Voor de vierde jaargang van CineSud Talent zijn drie filmplannen uitgekozen uit 24 inzendingen. Ook krijgen twee projecten nog een incidentele ondersteuning.

2017

Zaterdag 1 april jongstleden verstreek de deadline voor het inzenden van plannen voor CineSud Talent 2017. Voor het eerst verliep de inzending volledig digitaal via ons nieuwe platform. Dit jaar waren er meer inzendingen dan ooit, met in totaal 24 filmplannen. Ingediende plannen waren afkomstig van makers uit allerlei windstreken: van Maastricht tot Rotterdam en van Eindhoven tot Utrecht. De selectie van de plannen kwam tot stand in samenwerking met partners en commissie-leden uit het veld. 

De volgende plannen en makers zijn geselecteerd binnen de betreffende regelingen:

korte productie – regulier

  • Kim Hotterbeekx – Hotel Oswald
  • Mark Handels – Ganz Zwart

korte productie – i.s.m. L1

  • Kim de Bis – Limburg, mijn nieuwe thuis

Ook worden de volgende twee projecten incidenteel nog ondersteund: Morfine (Vincent de Gram) en Schaduwjager (Nicole Jachmann).

Vervolg

De komende weken gaan de makers en CineSud met elkaar in gesprek en wordt in samenwerking met partner CineCrowd het crowdfunding-traject gestart en krijgen de makers coaching bij het ontwikkelen van hun cultureel ondernemerschap. Ook worden de plannen verder doorontwikkeld i.s.m. diverse coaches en cast en crew compleet gemaakt. De opnamen vinden plaats in de periode juni – september. De films gaan in november in première tijdens het SHIFT Film Festival.

Over CineSud Talent

CineSud Talent geeft nieuwe makers een kans eerste stappen te zetten in de filmwereld. De afgelopen drie jaar heeft dat 20 producties opgeleverd die voor de makers deuren hebben geopend en spin-off hebben gekregen. De films zelf waren ook bijzonder succesvol met meer dan 275 festivalselecties en meer dan 40 awards. Eerdere Talent films waren onder meer: Mischa (Remy Kooi), All There Is (Jeroen Mourmans), Mijndert (Janneke Swinkels & Tim Frijsinger) en Crossroads (Vincent Konings).

Indienen

Indienen kan jaarlijks via cinesud.nl/talent. Heb je deze call gemist? De nieuwe call voor CineSud Talent opent in december 2017. Momenteel zoeken we wel nog plannen voor het Pitch your Project-initiatief, waarmee je budget kunt winnen voor kleine filmideeën van maximaal 3 minuten rond het thema ‘De Ander.’

Steun regionaal filmtalent

Regionale toptalenten – in welke sector dan ook – zijn belangrijk voor onze regio. Zij zijn een belangrijke pijler van onze culturele, maatschappelijke en economische toekomst. Door lid te worden van onze speciale Club van 100 steun je onze talenten.

Steun regionaal filmtalent en word lid van de Club van 100!

Andere content