Lichting CineSud Talent 2018 bekend

Drie nieuwe filmmakers krijgen coaching en financiële steun bij de realisatie van hun project.

Voor de vijfde jaargang van CineSud Talent zijn drie filmplannen uitgekozen uit 14 inzendingen.

2018

Tussen november 2017 en januari 2018 kregen filmmakers de kans hun idee in te sturen voor CineSud Talent. De regeling stond open voor filmplannen van nieuwe filmmakers, met een aantoonbare connectie met Limburg. Er werden dit jaar 14 plannen ingediend. Ingediende plannen waren afkomstig van makers uit allerlei windstreken: van Maastricht tot Amsterdam en van Eindhoven tot Utrecht. De selectie van de plannen kwam tot stand in samenwerking met filmproducent Reinier Selen, documentairemaker Bart Hölscher en partner CineCrowd.

De volgende plannen en makers zijn geselecteerd binnen de betreffende regeling:

korte productie – regulier

  • Jan Verdijk – Beest

Een egocentrische vader misdraagt zich tijdens een weekendje weg, waardoor zowel zijn gezin als zijn omgeving zich tegen hem keren.

  • Remy Kooi – Soeverein

Een saaie, grijze douanier probeert krampachtig zijn cultuur te beschermen. Maar als hij na lange tijd van eenzaamheid geconfronteerd wordt met een migrant die zich niet weg laat jagen blijkt hij een nieuwe vriend gevonden te hebben.

  • Raynor Arkenbout – De Zalm en Jij

Tijdens de moeizame bevalling van z’n zoon, reflecteert een bange vader over alle momenten die hiertoe hebben geleid en hoe dit lijkt op de zalmtrek.

Daarnaast wordt ondersteund vanuit de incidentele bijdragen: Fucking Cola van Sophie van de Pol.

Vervolg

De komende weken gaan de makers en CineSud met elkaar in gesprek en wordt in samenwerking met partner CineCrowd het crowdfunding-traject gestart en krijgen de makers coaching bij het ontwikkelen van hun cultureel ondernemerschap. Ook worden de plannen verder doorontwikkeld i.s.m. diverse coaches en cast en crew compleet gemaakt. De opnamen vinden plaats in de periode juni – september. De films gaan in november in première tijdens het SHIFT Film Festival.

Nieuw dit jaar is een vast coachingstraject met externe coaches. Geselecteerde makers krijgen coaching op gebied van onder meer scenario, casting, spelregie, decoupage en teamwork. Coaches zijn onder meer Ben Verbong, Ben Sombogaart, Gijs van der Lelij en Caspar Thiel. De planning ziet er als volgt uit:

  • maart: script coaching
  • april: casting en (spel)regie coaching
  • mei: coaching samenwerken met heads en cast
  • juni – september: opnameperiode
  • september: post-productie coaching
  • november: voorpremière(s)

Over CineSud Talent

CineSud Talent geeft nieuwe makers een kans eerste stappen te zetten in de filmwereld. De afgelopen drie jaar heeft dat 20 producties opgeleverd die voor de makers deuren hebben geopend en spin-off hebben gekregen. De films zelf waren ook bijzonder succesvol met meer dan 275 festivalselecties en meer dan 40 awards. Eerdere Talent films waren onder meer: Mischa (Remy Kooi), All There Is (Jeroen Mourmans), Mijndert (Janneke Swinkels & Tim Frijsinger) en Barbara (Mark Handels).

Indienen

Indienen kan jaarlijks via cinesud.nl/talent. Heb je deze call gemist? De nieuwe call voor CineSud Talent opent in november 2018.

Steun regionaal filmtalent

Regionale toptalenten – in welke sector dan ook – zijn belangrijk voor onze regio. Zij zijn een belangrijke pijler van onze culturele, maatschappelijke en economische toekomst. Door lid te worden van onze speciale Club van 100 steun je onze talenten.

Steun regionaal talent en word lid van de Club van 100!

Andere content