Limburg Film Festival 2019 kiest winnaars

Veel makers in de prijzen tijdens derde editie van het Limburg Film Festival.

Eerder deze avond werden in Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo de Limburgse filmprijzen uitgereikt tijdens de slotavond van het Limburg Film Festival. De prijzen werden uitgereikt door gouverneur Theo Bovens en wethouder van zorg, welzijn en onderwijs in Venlo Frans Schatorjé.

Limburg Film Festival

Het Limburg Film Festival vond dit jaar voor de derde keer plaats en vierde de Limburgse film in al haar facetten. Het festival opende vrijdag 11 januari officieel in Grenswerk met de vertoning van twee producties: de documentaire Mannen in Zwart en de korte fictiefilm Voor Galg en Rad. De twee dagen daarna zijn er meer dan 50 recente Limburgse films vertoond in onder meer Filmtheater De Nieuwe Scène, CityCinema Venlo, Grenswerk en Limburgs Museum. Ook waren er speciale programma’s voor zowel makers als publiek, tentoonstellingen en andere randactiviteiten.

Er werden meer dan 60 films ingezonden. Hieruit werden zestien genomineerden gekozen in vier categorieën. Daarnaast werden er nog diverse andere (speciale) prijzen uitgereikt. De winnaars zijn (dikgedrukt):

Beste Korte documentaire

AT MIDNIGHT PLAYS A DANCE TUNE* – Roy Seerden
BECKY BULLDOZER – Steffie Storms
DATING APPLICATIE – Michiel Ubels
FLOOR – Ruud Lenssen en Marijn Poels

Beste Lange documentaire

MANNEN IN ZWART – Sander Selen
PARADOGMA – Marijn Poels
THUISLAND – Ruud Lenssen
VOETBAL IS OORLOG – Hans Heijnen

Beste Korte speelfilm

FUCKING COLA* – Sophie Van de Pol
HIROFUMI’S SUITCASE – Natasja Pattipeilohy
MORFINE* – Leon Golterman
VOOR GALG EN RAD* – Paul Haans en Jeroen Wielheesen

Beste Lange speelfilm

DE FILM VAN DYLAN HAEGENS – Bas van Teylingen en Dylan Haegens
LA HOLANDESA – Marleen Jonkman
MY FOOLISH HEART – Rolf van Eijk
RAFAEL – Ben Sombogaart

* = gemaakt met steun van CineSud.

Speciale prijzen

Ook werden er tijdens het festival nog enkele speciale prijzen uitgereikt. Zo won Team Nolensplein de 148 Hour Docs wedstrijd met hun film Burn!, Peter Crins met Grensgeval de Servaas Huysprijs en werd het Blariacumcollege geeërd met de ‘Eerste Keer’-Award voor Ghost Cinema en kregen de mensen uit Op de Bies de Lievelingsfilm-award uitgereikt voor De Thunderbies. CineSud Talent Tim Sagl werd samen met Ton Cox en Laurens Lenssen bekroond met de stimuleringsprijs Beste Nieuwkomer.

Coaching en begeleiding bij CineSud

De makers van de beste documentaire kort, beste speelfilm kort en Beste Nieuwkomer Award krijgen door CineSud coaching op maat aangeboden bij een volgend project. De winnaar van de 148 Hour Docs wedstrijd krijgt van CineSud een geldprijs van €350. Ook mogen zij, net als de andere deelnemers aan de wedstrijd, in het voorjaar deelnemen aan de DocCampus, zodat ze hun skills en ervaring op documentairegebied weer verder kunnen ontwikkelen en volgend jaar met een nóg beter resultaat meedoen aan de 148 Hour Docs contest.

Het Limburg Film Festival 2020 staat gepland voor 10-12 januari 2020.

Andere content