Limburgs tintje aan Dunkirk

Acteur Jochum ten Haaf heeft kleine bijrol.

Christopher Nolan hoeft maar naar een camera te kijken of alle filmfanaten in de wereld krijgen al een verhoogde hartslag. Vorige week ging zijn langverwachte nieuwste film Dunkirk in Nederlandse première en naast het feit dat de film een behoorlijk Nederlands tintje heeft – een deel van de film werd in ons land opgenomen en cameraman is Hoyte van Hoytema – is er ook Limburgse inbreng.

Acteur

De uit Maastricht afkomstige acteur Jochum ten Haaf heeft namelijk een bijrol weten te bemachtigen in het imposante epos van de regisseur van Inception, Memento en Interstellar. De inmiddels 38-jarige acteur laat tegenover Het Parool weten blij te zijn met zijn aandeel in de uiteindelijke film. “Het is altijd spannend of je personage niet te veel wordt weggesneden tijdens de montage, maar ik zit er een minuut of twee in, met tekst, en heel close in beeld gebracht. Het is een bijrol, maar een goede bijrol.”

Het is niet het eerste internationale succes voor de acteur. Eerder was hij al te zien in War Horse van Steven Spielberg en de serie Charles II: The Power and The Passion. In Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn rol in de serie Vuurzee en de speelfilms Sportman van de Eeuw en Zomerhitte.

Andere content