Luciënne Venner in Forum van de Regisseurs

Limburgse filmmaakster in prestigieuze selectie Nederlands Film Festival.

De uit Baexem afkomstige Luciënne Venner is met haar nieuwe korte film Error of Eros opgenomen in het programma-onderdeel Forum van de Regisseurs tijdens het aankomende Nederlands Film Festival.

Forum van de regisseurs

Voor de vierde editie van het Forum van de Regisseurs zijn elf recente, grensverleggende en ambitieuze Nederlandse film- en filmische producties geselecteerd. Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie. Filmjournalisten en curatoren Jan Pieter Ekker (Het Parool) en Dana Linssen (NRC en de Filmkrant) zijn verantwoordelijk voor de selectie en de nagesprekken. Aan het programma is een juryprijs van € 5.000 verbonden: de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs. De jury bestaat uit Koen Mortier, Daan Bakker en Ena Sendijarević.

In het Forum van de Regisseurs zijn grensverleggende films en filmische producties te zien in aanwezigheid van de regisseurs. Rode draad van deze editie is ontsnappen aan de zwaartekracht. Het Forum van de Regisseurs 2018 opent op 28 september met Living the Light – Robby Müller van Claire Pijman en sluit op 4 oktober met de prijsuitreiking, een optreden van The Leonids met muziek en live animaties en de vertoning van de winnende productie. De voor het Forum geselecteerde films Light as Feathers van Rosanne Pel en My Foolish Heart van Rolf van Eijk gaan eerder op het NFF in première.

De inleidingen worden verzorgd door Bart Rutten, Laurie Cluitmans en Marja Bosma van het Centraal Museum aan de hand van een object uit de tentoonstelling De line up: De kracht van tekenen, die ten tijde van het festival te zien is. Ekker en Linssen verzorgen samen de uitgebreide Q&A’s na afloop van de filmvertoningen. Ekker en Linssen: “Wij zijn altijd op zoek naar films die zowel herkenbare verhalen en thema’s vertellen, als in hun vorm net dat stapje verder gaan. Producties die naar de wereld kijken, maar die de wereld ook terug laten kijken naar de toeschouwer. De leukste onderdelen voor ons zijn daarom de nagesprekken met de regisseurs en het publiek en de inleidingen die net even je blik een andere kant op richten. Samen een film kijken leidt altijd tot verrassende gesprekken. Het Forum is op zulke momenten net zoveel van de toeschouwers als van de makers.”

Luciënne Venner

Luciënne Venner maakt op woensdag 3 oktober onderdeel uit van het programma met haart korte film Error of Eros. Luciënne is afkomstig uit het Limburgse Baexem en studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze maakte eerder onder andere A Ride to Moresnet en Escape from Eden.

Bestel hier tickets voor Forum van de Regisseurs.

Andere content