Naderende deadlines Filmfonds

Onderstreep 14 augustus in je agenda, want dan dienen de plannen binnen te zijn!

14 augustus is de deadline voor verschillende subsidieregelingen en aanvragen voor de ondersteuning van films en de ontwikkeling ervan bij het Nederlands Filmfonds. We zetten alle regelingen op een rijtje zodat je op tijd erbij bent met indienen.

Aanvragen met deadline

  • Realisering Screen NL: 14 augustus is de deadline voor alle aanvragen voor het realiseren van (grotendeels) Nederlandse speelfilms, lange documentaires en animatiefilms met een maximum bijdrage van €600.000 (voor speelfilms).

 

  • Slate-funding voor scenario-ontwikkeling: Op basis van eerder geproduceerde speelfilms en documentaires kunnen Nederlandse productiemaatschappijen een bijdrage voor een pakket aan speel- of documentairefilms aanvragen voor de ontwikkeling van meerdere nieuwe films. De slate wordt voor een periode van twee jaar beschikbaar gesteld voor de artistieke ontwikkeling van filmplannen.

 

  •  Vrijplaats voor ervaren scenaristen: Een (hoofd)scenarist met minimaal twee Nederlandse speelfilms die in de bioscoop vertoond zijn aan ervaring kunnen een aanvraag doen voor ontwikkelingsgeld voor het schrijven van (een eerste versie van) een scenario of een treatment van een speelfilm.

 

  • Realisering minoritaire coproductie: Maakt je film grote kans op internationale festivalselectie en internationale distributie, met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland dan kun je een aanvraag indienen bij deze regeling.

 

  • Realisering minoritaire coproductie met VAF: Speelfilms, documentaires en korte animatiefilms die in coproductie worden met Belgie worden gerealiseerd, kunnen in het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Filmfonds een aanvraag tot bijdrage indienen.

 

  • Non-fictie Transmedia regeling: Ben je bezig met VR-documentaires of maak je gebruik van augmented reality, dan kun je een aanvraag indienen bij de regeling Non-Fictie Transmedia. Dit is een samenwerkingsproject van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Filmfonds om nieuwe vormen van documentaire maken en storytelling te stimuleren. Met deze regeling worden projecten met artistieke kwaliteit binnen het interdisciplinaire medialandschap gestimuleerd, ter bevordering van innovatie bij producties waarin filmische elementen, vormgeving en e-cultuur samenkomen.

 

  • Matchingbijdrage mainstreamfilm: Voor de realisering van nieuwe Nederlandse mainstream speelfilms of lange animatiefilms die al voor minimaal 70% gefinancierd zijn en met een reguliere bijdrage voor realisering, Telescoop en/of de Film Production Incentive tot stand komen, is er de matchingbijdrage mainstreamfilm. De bijdrage betreft maximaal 20% van het totaalbudget.

Andere content