Nieuwe series van Limburgse hand op komst

Regisseurs Rob Lücker, Remy van Heugten en Theu Boermans krijgen financiële steun.

Het Nederlands Film Fonds keerde in december de eerste toekenningen uit in het kader van de Pilot Production Incentive voor high-end televisieseries. In deze eerste ronde zijn vier plannen van Limburgse makers geselecteerd. In totaal is ruim € 7 miljoen aan cash rebates toegekend aan 11 series. Binnen de pilot komen high-end TV drama-, documentaire- en animatieseries in aanmerking voor een cash rebate van 30%.

“Nederlands Film Fonds steunt nieuwe serie-plannen van filmmakers Remy van Heugten, Rob Lücker, Theu Boermans en producenten Rinkel Film en Pupkin Film.”

Commando's

Remy van Heugten diende samen met producent NL Film & TV het plan Commando’s in. De serie gaat over de getroebleerde oud-KCT’er John de Koning, die wordt geconfronteerd met een moordenaar die zijn voormalige strijdmakkers probeert te elimineren. Hij gaat de strijd aan, maar wanneer blijkt dat de moorden worden gepleegd door één van zijn maten, belandt hij in een oorlog waarin hij zijn broeders, zijn gezin, en zichzelf dreigt te verliezen.

Commando’s, dat bestaat uit 10 afleveringen van 50 minuten, krijgt een bijdrage van €703.410. Remy van Heugten maakte eerder onder meer Gluckauf, Valentino en Hoe overleef ik?.

Westerbork

Theu Boermans diende samen met producent NL Film & TV de vierdelige serie Westerbork in. Dit project ontving een bijdrage van €465.230.

Een Joodse groep gevangenen verzorgt tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork een wekelijkse revue om het moreel in het kamp hoog te houden. In ruil hiervoor worden zij vrijgesteld van transport. Met de moed der wanhoop trachten zij hun waardigheid, kunstenaarschap en bovenal hun menselijkheid te behouden.

Theu Boermans regisseerde eerder onder meer de in Limburg afspelende oorlogsserie De Partizanen, de dramaserie De Prooi en de films De Uitverkorene en 1000 Rosen.

Zeven kleine Criminelen

Rob Lücker, bekend van onder meer Rundfunk, Messias en Verzet, diende het jeugddrama Zeven kleine Criminelen in. De achtdelige serie kreeg een bijdrage van €463.970. Producent is Pupkin Film van Pieter Kuijpers.

In kleine Criminelen nemen zeven jochies van twaalf het heft in eigen handen en overvallen een bank, maar de buit is voor iedereen anders dan verwacht. Een avontuurlijke en meeslepende heist-serie over vriendschap, veerkracht en identiteit.

 

Keizersvrouwen

Producent Rinkel Film, geleid door Limburger Reinier Selen, ontving maarliefst €852.323 voor de tiendelige serie Keizersvrouwen van regisseur Ties Schenk.

Een verveelde Amsterdamse socialite krijgt heimelijk een aanbod om een groep succesvolle high-end escorts te begeleiden in de wereld van het grote geld. Eenmaal aan het werk proberen de Amsterdamse boven- en onderwereld haar in hun macht te krijgen. In de strijd voor onafhankelijkheid wordt ze geconfronteerd met de wrede waarheid over haar familieleven en de donkerste kanten van haar karakter.

Andere content